logo F1online.sk

Mazepin: Ak je pred vami stĺpik v nájazde do boxov, musíte ubrať

Nikita Mazepin
© Pirelli Motorsport
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 9. 2021

V Haase naďalej veselo. Snaha ukočírovať jazdeckú dvojicu Mick Schumacher – Nikita Mazepin bude pokračovať aj tento víkend. Pravidlá ohľadne mediálnej komunikácie však zrejme zavedené neboli alebo sa aspoň nedodržiavajú. Aj do Monzy totiž prišiel Nikita Mazepin dobre naladený a sebavedomý.

Ruský pretekár si po incidente v holandskej kvalifikácii asi povedal, že neustúpi ani o centimeter. A zrejme si to aj môže dovoliť. Jeho neskorý manéver na Veľkej cene Holandska si vyslúžil kritiku vlastne len zo strany Micka Schumachera a jeho strýka Ralfa. Günther Steiner zostal vo svojich vyjadreniach zdržanlivý a povedal, že záležitosť vyrieši tím interne. Nepridali sa ani komisári, ktorí počínanie ruského pretekára neprešetrovali. Mazepin teda vlastne neurobil nič zlé.

„Je dobré vedieť, že nie som na zlej strane, to je určite pozitívne. Chcem však rešpektovať diskusie, ktoré vedieme interne vo vnútri tímu. Bavíme sa za zatvorenými dverami a nemyslím si, že by pre všetky zúčastnené strany bolo príjemné, keby sme to riešili na verejnosti,“ povedal Mazepin, podľa ktorého Haas nepristúpil k zavedeniu interných pravidiel ako spolu majú jazdci pretekať.

„Neurobili to, pretože usúdili, že som neporušil žiadne športové alebo iné pravidlá. Niekedy asi musíte dať nohu z plynu, keď vidíte, že sa k vám blíži stĺpik v nájazde do boxov, ktorý vaše auto poškodí,“ povedal Mazepin narážajúc na incident z Holandska, kedy neskorým manévrom vytlačil Schumachera takmer až do pitlane. Mick v snahe vyhnúť sa kontaktu s tímovým kolegom trafil stĺpik v nájazde do boxov a poškodil svoje predné krídlo.

„Nebavili sme sa spolu, on sa nebavil so mnou ani ja s ním. Po sobote povedal, že nevidí nič zlé, takže ja nevidím nič zlé na tom, čo sa stalo v nedeľu. Ideme ďalej,“ uzavrel Mazepin.

Súvisiace články