logo F1online.sk

Hamilton Albona po kolízii nijako nekontaktoval: Vôbec sme sa o tom nebavili, tvrdí Alex

Alex Albon, DRS
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 7. 2020

Kontroverzný moment z poslednej nedele stále budí zvedavosť novinárov. Pilot Red Bullu Alex Albon čelil otázkam ohľadne udalostí zo 61. kola Veľkej ceny Rakúska aj počas štvrtkovej tlačovej konferencie. Podľa jeho slov sa ani po pretekoch, ani neskôr o kolízii s Lewisom Hamiltonom nebavili.

Samozrejme dnes pri rade opatrení proti šíreniu koronavírusu, je pre pilotov ťažšie sa spolu baviť, pokým nepatria k jednému tímu. Každý je povinný zdržiavať sa len vo svojej „bubline“ a osobný kontakt s členmi ostatných tímov je zakázaný. Možno aj to sa podieľalo na tom, že vzduch medzi Lewisom Hamiltonom a Alexom Albonom nebol po nedeľných udalostiach vyčistený.

„Vôbec sme sa o tom nebavili. Pre mňa k tomu nie je veľmi čo dodať, je to tak, ako to je,“ povedal Albon vo štvrtok novinárom. „Som si istý, že Lewis to nespravil úmyselne. Naozaj, už nie je k tomu čo povedať, naplno sa sústredíme na ďalšie preteky.“

„Z niektorých kamerových záberov sa zdalo, že som po svojej ľavej strane ešte mal miesto, a tak niektorí ľudia tvrdili, že som mohol nechať viac miesta ja. Avšak bod výjazdu zo zákruty je o trochu ďalej, pretože štvrtá zákruta je veľmi dlhá. Nie je to teda tak, ako to na prvý pohľad vyzerá,“ odmieta Albon akúkoľvek zodpovednosť za nedeľný incident.

Rodáka z Londýna dva súboje s Lewisom Hamiltonom ani ich dôsledky nijako neodrádzajú od toho, aby to skúšal znova a znova. Podľa vlastných slov, ak bude mať rovnakú príležitosť, takýto manéver z vonkajšej strany opäť zopakuje.

„Urobil by som to znovu,“ povedal Albon rozhodne. „Nemôžete vyčkávať, najmä ak máte výhodu čerstvejších pneumatík. Vedeli sme, že máme lepšie gumy a bolo len otázkou času, kým autá vpredu tie svoje zahrejú. Takže v tomto smere nie je čo ľutovať.“

Súvisiace články