logo F1online.sk

Wolff bráni prestupu Albona. Je to trochu nezvyčajné, hovorí Horner

Alex Albon
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király7. 9. 2021

Pred niekoľkými dňami sa začalo intenzívnejšie hovoriť o tom, že Alex Albon sa v budúcom roku môže vrátiť do hry. Ohľadom pretekárskej pozície pre rok 2022 má okrem tímu Alfa Romeo komunikovať aj s Williamsom.

Albon patrí do pretekárskeho kádra Red Bullu, ktorý mu nenašiel miesto vo svojom áčku ani béčku, avšak zbaviť sa ho nechce. Spoločne teda hľadajú alternatívy. Prestup do Williamsu sa však nepozdáva šéfovi Mercedesu Totovi Wolffovi. Podľa neho by totiž Albon mohol vynášať informácie o motoroch tejto značky a zásobovať nimi vedenie Red Bullu.

Preto existuje jediná možnosť: Albon má ukončiť zmluvné vzťahy s Red Bullom a potom bude Wolff akceptovať jeho prestup do Williamsu.

„Je to trochu nezvyčajné,“ povedal šéf Red Bullu Racing Christian Horner. „Samozrejme, že je to veľmi silný vplyv, ale na druhej strane som si istý tým, že Williams si vyberie takých jazdcov, ktorých sám chce a nebude pri tom nijako obmedzovaný.“

„S Williamsom i s Alfou sme viedli veľmi produktívne rozhovory a predpokladám, že situácia by sa mohla vyriešiť možno už v priebehu budúceho týždňa,“ vyjadril sa Horner ešte počas víkendu v Holandsku.

„Chceme, aby Alex súťažil. Veľa si o ňom myslíme a podľa mňa sme blízko k nájdeniu riešenia. Dúfajme, že Alex sa v budúcom roku vráti na štartový rošt. V zákulisí robíme všetko pre to, aby sa to podarilo,“ dodal Christian Horner.

K situácii sa vyjadril aj šéf Ferrari Mattia Binotto. Ten je v podobnej situácii ako Wolff a ak by Albon prestúpil do Alfy Romeo, mohol by vynášať informácie o motoroch Ferrari. Sám sa však ničoho takého nebojí.

„Som presvedčený o tom, že keď sa deje niečo medzi tímom a jazdcom, tak je to medzi tímom a jazdcom. Ako výrobcovia by sme to nemali ovplyvňovať. Ak má jazdec šancu pôsobiť v niektorom tíme a ten tím mu chce dať miesto, tak by mu ho aj mal dať,“ dodal Binotto.

Súvisiace články