logo F1online.sk

Schumacher nechápe správanie Mazepina: Asi to už má tak v hlave…

Mick Schumacher
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 9. 2021

Napätie v Haase sa stále viac a viac stupňuje. Možno by ste povedali, že keď dvaja jazdci bojujú o bezcenné devätnáste miesto, vezmú to aspoň trochu s chladnou hlavou. Avšak hlavne Nikita Mazepin, ktorého jeho tímový kolega Mick Schumacher poráža s veľkým rozdielom, poriadne vystrkuje lakte.

Ruský mladík bol v Holandsku veľmi frustrovaný. Vôbec nebol spokojný so správaním svojho kolegu, ktorý ho v kvalifikácii predbehol v prípravnom kole, pritom on mal byť podľa dohody tým, ktorý pôjde v Zandvoorte ako prvý. Mazepinova frustrácia sa prejavila aj v pretekoch, keď sa v prvom kole dosť agresívne bránil pri útoku Micka Schumachera. Veľmi podobnú obranu predviedol Nikita aj v Baku. Tentoraz sa však nevyhli vzájomnému kontaktu, kvôli čomu musel nemecký pretekár do boxov pre výmenu predného krídla.

„Z nejakého dôvodu som sa na trati opäť stretol so svojim tímovým kolegom. Naozaj tomu nerozumiem, ale asi to už tak je,“ povedal Schumacher na adresu svojho tímového kolegu pre Sky Sports.

„Zdá sa, že to už má tak v hlave. Chce byť za každú cenu predo mnou, čo je okej a nemám proti tomu nič. Myslím si však, že brániť sa veľmi agresívne proti tímovému kolegovi v situácii, keď nemáte čo získať možno nie je ten správny prístup,“ povedal Mick.

Je pravdou, že piloti Haasu sedia v najslabšom monoposte na rošte a súperiť môžu vlastne iba medzi sebou. Je však naozaj potrebné takto riskovať?

„To nie je dôvod, aby ma natlačil do múra. Ako som nepovedal, podľa mňa to nie je tá správna cesta a zrejme sa o tom v tíme budeme musieť porozprávať,“ reagoval Mick.

„Myslím, že nie som jediný, ktorému to dnes urobil. Som si istý, že niekoľko ľudí sa na to po dnešku pozrie a dúfajme, že to do budúcna bude mať nejaké dôsledky. Sergio za mnou po pretekoch prišiel a pýtal sa ma, čo to ten Mazepin robí,“ dodal Schumacher.

A skutočne, aj Sergio Pérez sa v pretekoch stretol na trati s Mazepinom, dokonca dvakrát. Aj pred pilotom Red Bullu sa tento temperamentný Rus bránil neskorým manévrom, kvôli čomu Checo prebrzdil svoje pneumatiky a musel zamieriť do boxov. Keď ho Mexičan o niekoľko kôl neskôr už na nových pneumatikách konečne predbehol, sucho zahlásil do vysielačky: „Tento chalan je vtip.“

Súvisiace články