logo F1online.sk

Napriek šestnástim bodom nevládne v garáži Ferrari spokojnosť

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 9. 2021

Naťahovačka s McLarenom pokračuje. Na Veľkej cene Holandska zaznamenali piloti Ferrari šestnásť bodov, kým ich hlavný súper len jeden. Vďaka tomu sa v súboji o tretie miesto Pohára konštruktérov posunuli opäť na tretie miesto. Napriek tomu nevládne v tíme po skončení pretekov úplná spokojnosť. Charles Leclerc pomýšľal na štvrté miesto Pierra Gaslyho a Carlosa Sainza v priebehu pretekov jeho Ferrari vôbec nepočúvalo.

Napriek solídnemu výsledku a dobrým bodom pôsobili piloti tímu pred mikrofónmi médií trochu rozpačito. Nesmierne frustrovaný bol najmä Carlos Sainz.

„Vôbec som si to neužil. Celé preteky mi to kĺzalo, nemal som tempo a z nejakého dôvodu som sa v aute vôbec necítil ako doma. Ten pocit nebol vôbec dobrý, pričom v piatok a sobotu to neplatilo,“ povedal Sainz po pretekoch.

„Musíme to zanalyzovať, pretože sa mi v tomto roku stalo po prvýkrát, že som sa v aute nedokázal nájsť. Nemal som tempo a trápil som sa s pneumatikami. Dúfajme, že do ďalšieho víkendu zistíme, čo sa stalo.“

„V kvalifikácii bolo auto veľmi dobre vyvážené a užíval som si to. Z nejakého dôvodu to však v pretekoch išlo od desiatich k piatim, šmýkalo sa, nedokázal som držať tempo a bolo to veľmi, veľmi zvláštne. Nechápem, kam sa tá rýchlosť zrazu vytratila. Som si istý, že sa niečo stalo a musíme sa na to pozrieť,“ dodal rodák z Madridu.

Jeho tímový kolega Charles Leclerc bol po pretekoch spokojnejší. Stále ho však trápili výsledky sobotnej kvalifikácie, vďaka ktorej dnes štvrté miesto obsadil Pierre Gasly a nie práve monacký pretekár.

„S mojim dnešným tempom som spokojný, ale nie som úplne spokojný s piatym miestom. Myslím, že ak by sme v sobotu odviedli lepšiu prácu a dokázal som to kolo poskladať dohromady, tak štvrté miesto bolo dnes určite reálne, pretože sme podľa mňa mali najlepšie tempo v strede poľa,“ povedal Charles Leclerc.

„Táto trať je neuveriteľná. Skutočná výzva a ku koncu pretekov už cítite krk, cítite ramená a je to naozaj skvelé. Okrem toho sa snažíte dostať čo najbližšie a zatlačiť na auto pred vami. Presne o to sme sa v prvom stinte aj pokúšali. Gasly však zastavil skôr a tak sme to zo strategického hľadiska skúsili trochu inak, aj keď to napokon nevyšlo. Myslím si, že v pretekoch sme urobili všetko správne, škoda, že mi tá kvalifikácia nevyšla o čosi lepšie,“ dodal Leclerc.