logo F1online.sk

Alonsovi sme neponúkli miesto, ohradil sa Aston Martin

Fernando Alonso
© Twitter/Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala5. 9. 2021

Aston Martin v sobotu večer dementoval správy, že majiteľ tímu Lawrence Stroll mal ponúknuť miesto Fernandovi Alonsovi a zamýšľať prepustiť Sebastiana Vettela. Podľa hovorcu stajne sa o takejto možnosti Stroll s Alonsom, resp. jeho manažérom, vôbec nebavili.

Nečakané novinky priniesli nemecké médiá opierajúc sa o renomované zdroje, podľa ktorých sa mal počas letnej prestávky stretnúť miliardár Lawrence Stroll s Flaviom Briatorem, ktorý je stále Alonsovým manažérom, a spoločne mali diskutovať o možnosti Španielovho príchodu do Silverstonu.

Táto špekulácia zaskočila celý holandský padok. Sebastian Vettel mal mať totižto podľa minuloročného oficiálneho oznámenia kontraktu dohodnutú “viacročnú zmluvu”. Nik teda nečakal, že by rok 2022 nemal stráviť v Aston Martine.

Napokon sa však ukázalo, že ide len o jednoročný kontrakt s opciou, ktorú má k dispozícii podľa všetkého tím a nie samotný Vettel. Možnosť, že by Aston Martin chcel ukázať Vettelovi dvere, sa tým pádom nedala celkom vylúčiť, hoci pohnútky stajne by neboli vôbec jasné. Nemôžeme totižto povedať, že by Vettel bol v Aston Martine tým slabším jazdcom.

Hovorca Aston Martinu však nakoniec túto časť formulovej telenovely ukončil už v sobotu večer. “Lawrence Stroll neponúkol Fernandovi Alonsovi sedačku, ako o tom informovali niektoré médiá.”

“Lawrence mal počas letnej prestávky v Sardínii obed s Flaviom Briatorem. Lawrence a Flavio sú priatelia. Mali spolu v Sardínii obed mnohokrát za posledné roky. Bolo to súkromné stretnutie, nič viac,” uviedol veci na pravú mieru tím.

Novinárov zaujímala budúcnosť Sebastiana Vettela vo štvrtok, keď sa intenzívne rozoberal odchod Kimiho Räikkönena. Na otázku, či bude určite na štartovom rošte aj v budúcej sezóne, odpovedal rozpačito: “Áno, myslím. Situáciu na jazdeckom trhu teraz tak intenzívne nesledujem. Z môjho pohľadu je všetko jasné.”

Má teda zmluvu na ďalší rok? “Myslím, že áno,” odvetil. Myslí? “Viem, áno,” doplnil s úsmevom.

Súvisiace články