logo F1online.sk

Marko: Pre Vettela nemáme miesto

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala9. 7. 2020

Je možnosť návratu Sebastiana Vettela do Red Bullu reálna? Helmut Marko, jedna z najpovolanejších osobností padoku v tejto veci, si to nemyslí. Tvrdí, že pre nemeckého pretekára nie je v Red Bulle priestor. Vedenie červených býkov je vraj spokojné s aktuálnou jazdeckou dvojicou.

Správy prišli ako blesk z jasného neba, keď nemecký novinár Christian Nimmervoll na sociálnych sieťach avizoval, že má informácie o tom, že sa schyľuje k ešte väčšej senzácii ako návrat Fernanda Alonsa do Renaultu. Diskusie o tom, čo by to tak mohlo byť, rozhýbali Formulou 1. Napokon sa ukázalo, že má ísť o opätovné spojenie Sebastiana Vettela s Red Bullom, na čo mal dať príkaz Dietrich Mateschitz.

Fanúšikov Formuly 1 zaplavilo sklamanie, podľa mnohých boli totižto tieto “senzačné” informácie viac z ríše fantázie ako z reálneho sveta.

Christian Nimmervoll sa obhajuje tým, že sa odvolával na “konkrétne indície”. “Chápem, že niektorí čitatelia na základe toho, že som to prezentoval štýlom komentára, nadobudli dojem, že to bola všetko len moja fantázia, ale môžem vás ubezpečiť, že keby som nemal žiadne dôkazy, ktoré by to potvrdzovali, určite by som nič také nenapísal,” uviedol na svojom Facebooku.

Aktuálne slová Helmuta Marka, podľa ktorého sa pozícia Red Bullu v priebehu posledných týždňov nezmenila, priniesol nemecký Auto Motor und Sport. “Pre Vettela nemáme miesto. Máme tu Albona a sme s ním spokojní. Albon je polovičný Thajčan a Red Bull je z 51 percent thajský,” pripomenul.

Marko má na budúcnosť Sebastiana Vettela vo Formule 1 svoj názor. “Keby som bol na Sebastianovom mieste, vzal by som si rok voľna a na všetko sa pozrel s odstupom. O rok sa možno niečo uvoľní, možno nadobudne iný pohľad na veci. A možno sa mu zapáči život s rodinou tak veľmi, že so všetkým úplne skončí.”

Súvisiace články