logo F1online.sk

Gasly opäť konfrontovaný s Red Bullom: Tiež sa čudujem, prečo…

Pierre Gasly a Helmut Marko
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 9. 2021

Pierre Gasly odviedol v holandskej kvalifikácii opäť skvelú prácu. Dá sa dokonca povedať, že až nadprácu. Pri štarte zo štvrtého miesta to môže byť práve on, kto by mohol v nedeľných pretekoch kryť chrbát Maxovi Verstappenovi. Sergio Pérez je totiž hlboko v poli porazených, kým Gasly sa postaví do druhého radu. A opäť tým vyvolal otázky ohľadne personálnych rozhodnutí v Red Bulle.

Ako sme už neraz uviedli, veľmi nás teší, keď si britská televízia Sky Sports prizve na preteky Nica Rosberga ako jedného z expertov. Majster sveta z roku 2016 totiž nie je vždy diplomatický a často sa pýta a rozpráva na rovinu. Aj teraz to bola práve jeho otázka, ktorá dotlačila Pierra Gaslyho k veľmi zaujímavému vyjadreniu. Nico sa ho opýtal, či dostal nejaké vysvetlenie, prečo mu Red Bull nedal šancu v hlavnom tíme v roku 2022.

„Tiež sa čudujem, prečo… ale tak, diskutovalo sa o tom a myslím, že sú s mojimi výkonmi naozaj spokojní, avšak očividne to nie je len o nich… dobre vieš, aké to je ťažké, no oni sa rozhodli takto,“ odpovedal Gasly.

„Samozrejme to pre mňa bolo trochu sklamanie, pretože Red Bull je miesto, kde chcem byť. Chcem mať rýchle auto. Nechcem tým povedať, že mi AlphaTauri nedáva dobré auto, práve naopak. Chápete, rozhodnutie bolo na Red Bulle. Nanešťastie sa to nepodarilo, ale to ešte neznamená, že sa to nepodarí v budúcnosti. V budúcom roku však zostanem v mojom súčasnom tíme,“ priznal Gasly.

Dôvodov, prečo Pierre nedostal šancu v Red Bulle, bude zrejme viacero. Jedným z nich je jeho nevydarené pôsobenie v tíme v roku 2019. Avšak ako sa ukázalo, s autom Red Bullu toho mnoho nepredviedli ani Alex Albon a Sergio Pérez. Ďalším z dôvodov môžu byť i zhoršené vzťahy medzi Gaslym a Helmutom Markom či presvedčenie Red Bullu o tom, že AlphaTauri je pre mladého Francúza skrátka lepšie miesto.

Nič to však nemení na tom, že Gasly je nespochybniteľným lídrom AlphaTauri a mladého tímového kolegu Júkiho Cunodu poráža s veľkým rozdielom.

„Som skutočný perfekcionista. Snažím sa vždy a vo všetkom zdokonaľovať. A nemyslím, že dnes sa mi to mohlo podariť ešte o niečo lepšie. Z jazdeckého pohľadu mám veľmi dobrý pocit,“ prehlásil Gasly. „Myslím, že tento rok som bol veľmi konzistentný, moje výkony sú najlepšej úrovni za celú dobu môjho pôsobenia v F1. Je skvelé, že si to ľudia všimli.“