logo F1online.sk

Vettel: Keby to neboli Haasy, bol by to niekto iný

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 9. 2021

Ďalšia horká pilulka pre Sebastiana Vettela. Štvornásobnému majstrovi sveta sa naďalej lepí smola na päty a inak tomu nebolo ani v holandskej kvalifikácii. V závere Q1 narazil v nájazde do poslednej zákruty priam na kolónu áut. Nedorozumenie nastalo najmä medzi pilotmi Haasu, na ktorých zmätky Vettel doplatil.

Sebastian tak vypadol už v Q1 a do pretekov odštartuje až zo sedemnástej pozície. Vzhľadom na charakter okruhu v Zandvoorte bude na body zrejme potrebovať aj dávku šťastia. Iróniou osudu je, že sa mu do cesty priplietol aj jeho dobrý kamarát Mick Schumacher. Jeho i jeho tímového kolegu Nikitu Mazepina si komisári predvolali na koberček a hrozí im dodatočná penalizácia.

„Ak by to neboli oni, tak by to asi bol niekto iný. Bolo tam skrátka strašne veľa áut na malom priestore,“ povedal po kvalifikácii Sebastian Vettel.

Aston Martin síce doplatil na zmätky súperov, no na druhej strane treba povedať, že napriek veľmi výrazne zrýchľujúcej trati trvala Q1 rovnakých osemnásť minút pre všetkých dvadsiatich pilotov. Neboli to pritom len jazdci Haasu, ale v inkriminovanej „kolóne“ stáli aj Esteban Ocon, Nicholas Latifi či Lando Norris.

„Nemyslím, že sme po stránke načasovania boli dnes na správnom mieste. Nevyšli sme na trať v čase, keď sa ostatní zlepšovali. Boli sme tiež pomalí a čas sa dnes získaval len ťažko,“ povedal Vettel.

„Takže možno to načasovanie nášho výjazdu nebolo ideálne, ale na druhej strane sme tiež neboli dostatočne rýchli. Dnes ráno to vyzeralo okej a myslel som si, že sa dokážeme ešte zlepšiť, ale v aute toho už veľa neostalo. Na tejto trati sa nedá predbiehať, takže v nedeľu to musíme skúsiť nejak inak,“ dodal Vettel.