logo F1online.sk

Horner: O Albona má záujem Alfa aj Williams

Alex Albon
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala3. 9. 2021

Formulová kariéra Alexa Albona ešte predsa len nemusí byť na konci. Christian Horner v piatok medzi tréningami prezradil, že o jazdca z ich akadémie majú záujem hneď dva tímy. Rozhodnúť by sa vraj mohlo v najbližších dňoch.

Potvrdenie odchodu Kimiho Räikkönena spustilo jazdecké domino. S Alfou Romeo je už spájaných niekoľko mien vrátane Valtteriho Bottasa, nuž a veľký záujem má byť aj o postupne sa dvíhajúci Williams.

“Alex si v budúcej sezóne zaslúži sedačku vo Formule 1,” uviedol Christian Horner v piatok. “A v súvislosti s budúcim rokom je oňho aj dosť veľký záujem. My budeme robiť všetko, čo sa bude dať, aby sme to umožnili. Dúfam, že nič nezabráni tomu, aby sa jedna z týchto príležitostí stala realitou.”

“Myslím si, že je to talentovaný jazdec. Všetko teraz stojí na Georgeovom odchode, keďže Kimi odchádza. Takže toto otvára nové príležitosti. Som si istý, že sa to vyrieši v priebehu týždňa,” znie z úst šéfa Red Bullu.

Júki Cunoda vo štvrtok vyhlásil, že jeho šance zotrvať v AlphaTauri vidí “50 na 50”. Albon by sa tým pádom teoreticky mohol vrátiť aj do juniorského tímu Red Bullu. Alebo má s ním Red Bull iné plány?

“Hľadáme externé tímy,” ozrejmil Horner. “Záujem prejavili Williams a Alfa. Máme záujem na tom, aby sme ho videli späť vo Formule 1. A dúfame, že sa to vyrieši v priebehu najbližších pár dní.”

S Alfou Romeo je však spájaný aj Valtteri Bottas, ktorého odchod z Mercedesu je už prakticky istý, taktiež čerstvý šampión Formuly E Nyck de Vries. Budúcnosť Antonia Giovinazziho je otázna, nuž a pri tom všetkom nesmieme zabudnúť na Théa Pourchaira.

Red Bull chce v týchto pretekoch o sedačku predbehnúť súperov niekoľkými krokmi. Podľa Christiana Hornera v prípade potreby nie je vylúčené, že dôjde k uvoľneniu Alexa Albona z rodiny Red Bullu, čo by znamenalo, že by už nebol z pohľadu kontraktov nijako viazaný k červeným býkom. Nuž a v neposlednom rade môže na účte nového Albonovho tímu pristáť aj pekná sumička.

“Chceme ho vidieť pretekať, takže spravíme všetko, čo budeme môcť, aby sme zabezpečili, že v budúcej sezóne bude opäť sedieť v pretekárskej sedačke. Vždy sa objavia nejaké prekážky, ale je to chlapec, ktorý si v budúcej sezóne zaslúži šancu v F1. My robíme, čo vieme, aby sme mu v tom pomohli,” vysvetľuje Horner.

Na margo spomínaných peňazí doplnil: “Snažíme sa mu pomôcť so získaním toho miesta. Myslím si, že je dosť dobrý na to, aby nemusel so sebou priniesť aj finančný balík, ale, samozrejme, pokúšame sa mu nájsť miesto. Kdekoľvek, kde budeme vedieť pomôcť, to určite spravíme. Dúfame, že sa to v blízkej budúcnosti vyrieši.”

Súvisiace články