logo F1online.sk

Piloti prosia fanúšikov, aby vynechali dymovnice: Nič nevidíme. A smrdia

Fanúšikovia Maxa Verstappena a oranžové dymovnice
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala3. 9. 2021

Ak sa ocitnete na okruhu F1 a zrazu vás zahalí oranžový dym, môžete si byť istí, že nablízku sa bude nachádzať partia fanúšikov Maxa Verstappena. Tí si oranžové dymovnice tak veľmi obľúbili, že sa stali ich poznávacím znamením. Niektorých pilotov tým však už začínajú trochu otravovať…

Obrovské davy fanúšikov v oranžovom sme videli na Red Bull Ringu, kde sa jeden musel sám seba v niektorých momentoch spýtať, či cez taký hustý dym vôbec niečo vidia. To by ešte taký problém nebol, no v Belgicku vraj počet dymovníc stúpol natoľko, že v istej časti okruhu piloti nevideli do zákruty.

Medzi prvými požiadal fanúšikov o pochopenie Mick Schumacher, ktorému dymovnice veľmi nevoňajú. Doslova. “Všetci sa tešíme na toto podujatie, na veľkú podporu. Chcel som však povedať, že dúfam, že tu neuvidíme toľko dymovníc ako v Spa. Všetko to navievalo na trať a veľmi to smrdí. Celý čas sa to drží v kokpite. Takže hej, chlapci, prosím, obmedzte to na minimum.”

Víťaz Veľkej ceny Maďarska Esteban Ocon dokonca prezradil: “Počas celých pretekov sme nevideli do jednej zákruty.” Obrovská podpora ho však teší. “Ja som len prišiel a to, ako nás všetci privítali v stredu večer okolo trate a tiež vo štvrtok, keď ešte na trati nebola žiadna akcia, bolo fantastické.”

“Neviem sa dočkať toho vrúcneho privítania, ktoré nás čaká, a aké je toto mesto plné nadšencov. Keď sa obzriete, zbadáte, že toto mesto sa skutočne zmení, keď sem zavíta Formula 1. To je mega,” pochvaľuje si Ocon, ktorý v Zandvoorte jazdil v roku 2016 ako pilot DTM.

Z oranžovej armády sa teší aj Sergio Pérez, ktorý dúfa, že fanúšikovia prišli podporiť aj jeho. “Som si istý, že podporujú celý tím,” pousmial sa. “Všetci tu očakávame trochu šialený víkend.”

“Dúfam, že ochutnáme oranžovú!” vyhlásil následne Sebastian Vettel, ktorému dymovnice podľa všetkého neprekážajú. Slová Daniela Ricciarda tiež vyznievajú skôr schvaľujúco. “Títo Holanďania sú za každú srandu.”

“Keď Seb hovoril o ochutnaní oranžovej, presne viem, čo tým myslel. Mám pocit, že trať bude celý čas zahalená v dyme pri všetkých tých dymovniciach!” zasmial sa nakoniec.