logo F1online.sk

Ricciardo po najlepšej kvalifikácii za McLaren spomína pódium

Daniel Ricciardo
© McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl29. 8. 2021

Daniel Ricciardo vytiahol parádne kolo v čase, keď ho McLaren najviac potreboval. Obsadil štvrté miesto a dnes môže dosiahnuť veľmi dobrý výsledok. Austrálčan hovorí dokonca o pódiu.

McLaren dobre načasoval Danielovi Ricciardovi vjazd do posledného meraného pokusu v Q3. Austrálčan začal svoje kolo len pár sekúnd pred vypršaním časového limitu, papierovo mal teda k dispozícii najrýchlejšiu trať. Využil to výborne a odštartuje z druhého radu.

 „Celá kvalifikácia bola veľmi nepredvídateľná, bolo ťažké posúdiť podmienky a voľbu pneumatík. Myslím si, že sme to zvládli výborne, a je z toho moja najlepšia pozícia na štarte v McLarene. Uvidíme, čo v nedeľu prinesie počasie, no verím, že môžem získať dobré body, a možno sa aj dostať na pódium,“ vyhlásil 32-ročný rodák z austrálskeho Perthu.

Pritom Ricciardo sa v kvalifikácii rozbiehal pomalšie, v ohrození bol v Q1 i v Q2. „Potreboval som pár kôl na nabratie sebadôvery. Tieto podmienky odmenia istú jemnosť a cit jazdca. V Q1 som stále strácal, no zlepšoval som sa. V Q2 som urobil veľmi dobrý skok dopredu, a v Q3 ďalší.“

Pre Austrálčana to bola najlepšia kvalifikácia vo farbách McLarenu. Práve včera tím potreboval toto kolo, vzhľadom na nehodu a minimálne jednu penalizáciu pre Landa Norrisa. „Teším sa, že je Lando v poriadku. Čo sa týka mňa, nemôžem povedať, že všetko je už perfektné. Samozrejme som však veľmi šťastný z môjho progresu. Pochopiteľne beriem umiestnenie v druhom rade. Pri týchto bláznivých podmienkach musím všetko brať s úsmevom,“ povedal Daniel Ricciardo.

Uvidíme, aké bude nedeľné počasie, no pre bývalého pilota Red Bullu či Renaultu bude pri akýchkoľvek podmienkach výzvou udržať štvrtú priečku. „Pri jazde na mokru je dôležitá viditeľnosť. V kvalifikácii existuje spôsob ako si vytvoriť priestor, keď triešť vody pred vami nie je natoľko zlá. Nie však už v pretekoch. Aj na štvrtom mieste máte prakticky nulovú viditeľnosť. To je jediná vec, ktorá robí jazdu na mokru menej zábavnou,“ pokračoval Ricciardo, ktorý si však pochvaľoval výkon svojho monopostu v Spa.

„Na suchu máme veľmi solídne auto, takže by som nebol proti tomu, ak by svietilo slnko. V každom prípade, to, čo si prajem, nezmení, čo sa stane. Uvidíme,“ uzavrel Daniel Ricciardo.

Súvisiace články