logo F1online.sk

Renee Graciová chystá návrat, chce oživiť “nudný” austrálsky motoršport

Renee Graciová
© Supercars.com
Milan Kubala
Milan Kubala23. 8. 2021

Z kedysi neznámej pretekárky austrálskej série V8 Supercars sa fakticky v priebehu jedného týždňa stala svetová celebrita. Stačilo na to jedno: vymeniť motoršport za točenie videí pre dospelých. Dnes chce slávu i peniaze využiť na to, aby reštartovala svoju motoršportovú kariéru.

Austrálčanka Renee Graciová sa pred štartom minuloročnej formulovej sezóny dostala na titulky novín. Vyhlásila totiž, že motoršport ju už nenapĺňa a svoje predispozície plánuje využiť inde ako na pretekárskych okruhoch. Útočiskom sa jej stala platforma OnlyFans, na ktorej mala v priebehu roka zarobiť viac ako dva milióny dolárov.

Časť z týchto peňazí chce investovať, aby sa mohla vrátiť do motoršportu. “Uvažujem nad tým, že si kúpim vlastný tím,” prezradila Renee Graciová v rozhovore pre Daily Telegraph. Hneď aj doplnila, že možností má oveľa viac. Zrejme však nechce, aby z jej slávy ťažil niekto iný.

“Každý druhý deň mi prichádzajú ponuky, aby som pretekala v niekoho aute. Mám veľa príležitostí a možností, ktoré môj sen aj naďalej udržujú nažive, ale ja by som to radšej spravila sama,” uviedla 26-ročná Austrálčanka.

Graciová by sa chcela zúčastniť atraktívnych pretekov Bathurst 1000, a to vďaka divokej karte. Tú organizátori udeľujú bývalým pretekárom alebo zaujímavým osobnostiam, ktoré by mohli medzi fanúšikmi prebudiť záujem o preteky.

“Myslím si, že je to celkom možné, že by práve o mne uvažovali ako o kandidátovi na divokú kartu,” pokračuje. “Nemyslím, že tu v Austrálii je niekto, kto by dokázal vyvolať taký záujem ako ja. Bol by obrovský.”

“Séria V8 je momentálne dosť nudná, tento rok sa mi nepodarilo pozrieť si ani jedny celé preteky. Po pár kolách to vždy vypínam, pretože je to všetko o tom istom, veľa sa tam toho nedeje. Z pohľadu akcie bol tento šport oveľa lepší pred štyrmi alebo piatimi rokmi.”

“Nuž a nepreteká tu veľa žien. Ani nehovoriac o takých, ktoré by tu pretekali už v minulosti a robili porno. Podľa mňa by to bola pre tento šport jedinečná príležitosť,” vidí svoju šancu Graciová.

Návrat do kolotoča V8 Supercars by vraj Graciovú vyšiel na milión dolárov. Neboli by to len vyhodené peniaze? Na aký výsledok si vlastne trúfa?

“Určite si myslím, že mám na to, aby som skončila v prvej desiatke. Bola by som na tom tak dobre, ako keď som odišla. A hoci si nemyslím, že by som mohla zvíťaziť, v strede balíka by som určite vedela bojovať a niekomu zraziť hrebienok,” odkázala.