logo F1online.sk

Sainz si nemyslí, že je pomalší ako Verstappen, Norris či Leclerc

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko21. 8. 2021

Carlos Sainz bol v minulosti tímovým kolegom viacerých talentovaných pilotov, ktorí sú dnes úspešní aj v rámci série Formuly 1. Španielsky pilot však nechápe, prečo ho otázka ohľadom najväčších talentov tak trochu obchádza.

Portál Auto Motor Und Sport položil Carlosovi otázku na margo jeho tímových kolegov z minulosti, ale aj súčasnosti. V priebehu svojej kariéry bol Španiel tímovým kolegom Maxa Verstappena, Landa Norrisa či aktuálne Charlesa Leclerca. Cíti sa Carlos Sainz v porovnaní s nimi podceňovaný?

Ako naznačuje jeho odpoveď, mierne zrejme áno: „Ak podpíšete zmluvu s Ferrari, určite ste vo svojej kariére urobili niečo správne. Vždy som cítil, že si ma v tíme cenia, od Toro Rosso (dnes AlphaTauri) cez Renault až po McLaren, aj keď som od nich odišiel.“

„Ak si verejnosť myslí, že som v tieni iných, pýtam sa prečo. Bez ohľadu na to, proti komu som doteraz pretekal, či už je to Max (Verstappen), Nico (Hülkenberg), Lando (Norris) alebo Charles (Leclerc), nikdy som nemal pocit, že by som bol pomalší ako oni alebo nemohol urobiť niečo, čo mohli urobiť oni,“ pokračoval Carlos Sainz.

Za tie roky sa Carlos dokázal vyrovnať všetkým týmto jazdcom a pripomenul: „Všetkých som porazil a vždy som ich dotiahol na hranicu síl. Vnímam to ako uznanie. Myslím si, že Max, Lando a Charles patria medzi najlepších pilotov na štartovom poli. Mám rád výzvy a pretekanie proti nim. Urobili zo mňa lepšieho jazdca.“

„Taktiež mi dodalo sebavedomie, že ak nastúpim do Ferrari, môžem bojovať s kýmkoľvek. Ak sa správne začlením do tímu a poriadne vyladím auto, nemusím sa nikoho báť,“ prezradil Sainz svoje myšlienky z minulosti.