logo F1online.sk

O Formulu 1 hlási záujem indonézsky Mandalika circuit

Mandalika Circuit
© Twitter/Good News From Indonesia
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 8. 2021

Nad druhou polovicou sezóny stále visí veľký otáznik. Svoju snahu o organizáciu veľkej ceny vzdali v Japonsku a Austrálii, Turecko je pre Veľkú Britániu „červené“ a texaský Austin kosí delta variant koronavírusu. Kým mnohí zaradili spiatočku, v takej Indonézii sa rozhodli vydať plnou parou vpred. Novučičký okruh Mandalika v prekrásnej prímorskej scenérii hlási svoj záujem.

Objavili sa dokonca informácie, že by sa v južnej časti indonézskeho ostrova Lombok mohlo jazdiť už v tomto roku. Tieto špekulácie však zatiaľ nechajme tak a sústreďme sa na to, čo vieme. Mandalika circuit je novučičká trať priamo na pláži v turistickom rezorte. V budúcom roku bude hostiť preteky MotoGP a okruh by nemal mať problém získať od FIA najvyššiu licenciu Grade One.

„S Formulou 1 sme o Lomboku diskutovali,“ prehlásil Ricky Baheramsjah, výkonný riaditeľ Mandalika Grand Prix Association. „Nepáčili sa im štrkové zóny, ktoré požaduje MotoGP, čo je však len drobný problém, pretože pod štrkom sa nachádza asfalt, takže ich vieme ľahko odstrániť.“

„Formula 1 by bola veľkou výzvou. Ak však budú práce na výstavbe pokračovať a oblasť sa viac rozvinie, potom bude Lombok pre F1 fantastickou príležitosťou, ktorú by mala preskúmať. Zatiaľ sa plne koncentrujeme na preteky, ktoré už máme potvrdené zmluvne.“

„Je to vzrušujúca nová destinácia a v juhovýchodnej Ázii taktiež unikátna. Predstavte si pretekársky okruh vedľa pláže či golfového ihriska. Vyrastie tu aj zábavný park, takže príležitostí je tu naozaj mnoho,“ dodal Beheramsjah.