logo F1online.sk

Rosberg o konci kariéry: Na stole bola ponuka na sto miliónov, ktorú som odmietol

Lewis Hamilton a Nico Rosberg, 2016
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 8. 2021

Nie každému športovcovi sa podarí odísť na vrchole. Koniec kariéry Nica Rosberga po skončení jeho majstrovskej sezóny bol pre mnohých šokom. Rodák z Wiesbadenu však usúdil, že takto to preňho a jeho rodinu bude najlepšie.

Keď z Formuly 1 odchádzal mal 31 rokov a bol majstrom sveta. Dnes, o päť rokov neskôr, je Nico Rosberg expertom televízie Sky Sports, podnikateľom a šéfom vlastného tímu v šampionáte Extreme E. O jeho možnom návrate sa veľa špekulovalo, no Nico zostáva pevne presvedčený, že sa v roku 2016 rozhodol správne.

„Chcel som sa vyhnúť tomu, že budem odchádzať ako niekto, kto už nie je žiadaný,“ povedal Rosberg v rozhovore pre The Times Magazine. „Na stole bola ponuka na sto miliónov dolárov, ktorú som odmietol.“

„Skrátka som túžil po odlišnom živote. Ako pretekár nemáte časovú flexibilitu. Pre moju rodinu to bolo najlepšie možné rozhodnutie – ani sekundu som nepremýšľal o peniazoch,“ dodal majster sveta z roku 2016.

V čase jeho odchodu z Mercedesu boli vzťahy s tímovým kolegom Lewisom Hamiltonom vážne naštrbené, čo len urýchlilo Rosbergov odchod. Títo dvaja sa poznali od mala a spočiatku bola ich spolupráca v Mercedese plná úsmevov. V stávke však bolo mnoho a interný súboj rýchlo prerástol do otvorenej vojny, ktorá sa preniesla aj do fanúšikovských táborov.

„Vytvorili sa dva fanúšikovské tábory, tábor Nico a proti nemu fanúšikovia Hamiltona. Všetci jeho fanúšikovia boli samozrejme proti mne,“ hovorí Rosberg.

„Pamätám si na dve asi štvorročné dievčatká, ktoré stáli priamo predo mnou s ich otcami. Bučali na mňa a ukazovali mi palce dolu. Ich otcovia im povedali, že ja som ten zlý a majú na mňa bučať,“ spomína Rosberg.

Súvisiace články