logo F1online.sk

Lundgaard sa pri svojej premiére v IndyCar kvalifikoval štvrtý. Pred ním je Grosjean, pole má O’Ward

lundgaard-indycar-title
© Motorsport.com
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko14. 8. 2021

Kvalifikácia aktuálneho podujatia v sérii IndyCar priniesla hneď niekoľko prekvapení. Pole position získal Pato O´Ward, tretie miesto následne Romain Grosjean a na štvrtom mieste sa umiestnil pri svojej premiére v IndyCar, dánsky pretekár Christian Lundgaard.

Ak sa pozrieme na pilota, ktorý získal pole position, Pato O´Ward (#5 Arrow McLaren SP Chevrolet) získal už tretiu pole position v prebiehajúcej sezóne série IndyCar. Jeho najrýchlejšie kolo malo tentokrát hodnotu 1 minúty a 10,7147 sekúnd. V rebríčku jazdcov je aktuálne na treťom mieste so stratou 48 bodov na lídra Alexa Paloua.

Nováčikovia tejto sezóny, Romain Grosjean a Christian Lundgaard sa stretnú v druhom rade. Obsadili tretie resp. štvrté miesto v kvalifikácii.

Romain Grosjean (#51 Nurtec ODT Honda), bývalý pilot Formuly 1, zaznamenal čas 1:10,7418 a pilot série Formuly 2 Christian Lundgaard (#45 Mi-Jack Honda) pri svojej prvej kvalifikácii v IndyCar zaznamenal čas na úrovni 1:10,7433. Na pole position tak stratil len 0,03 sekundy.

„Povedzme, že keď som išiel z domu, nečakal som, že budem tu,“ povedal Lundgaard. „Viem, že moja rodina práve spí. Myslím si, že budú mať ‚infarkt,‘ keď sa ráno zobudia!“

„Som veľmi šťastný, že tu som. Užívam si každú sekundu. Je to také odlišné od Európy. Vidieť fanúšikov je úžasné. Tento rok sme mali jeden alebo dva preteky vo Formule 2, kde sme mali fanúšikov, a aj to len na polovičnú kapacitu. Takže prísť sem a vidieť toľko ľudí v našom okolí je úžasné,“ skonštatoval stále len 20-ročný Christian Lundgaard.