logo F1online.sk

Steiner reaguje na kritiku: Ralfa Schumachera sa nepýtam, čo mám robiť

Mick Schumacher po nehode
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala4. 8. 2021

Günther Steiner sa aj vďaka sérii Drive to Survive zaradil medzi top šéfov Formuly 1. Zviditeľnil sa svojím priamym slovníkom a tým, že len málokedy sa pokúša zaobliť svojim ostrým slovám hrany. Nie každého to teší, najnovšie sa pri kritike Micka Schumachera dostal do hľadáčiku jeho strýka Ralfa.

Počas víkendu v Maďarsku, kde Mick Schumacher opäť havaroval, sa Günther Steiner nechal počuť, že Schumacher to v posledných pretekoch začína s nehodami preháňať a mal by sa upokojiť. Zdôraznil, že nie je veľmi múdre riskovať, keď nie je čo získať — ako napríklad v treťom tréningu.

“Mick mal v niekoľkých posledných pretekoch priveľa nehôd,” neokúňal sa Günther Steiner, ktorý dobre vie, čo to znamená z pohľadu rozpočtu tímu. “Už sme sa dostali do bodu, keď je toho príliš.”

“Naozaj ma prekvapuje, čo to Günther Steiner robí,” začudoval sa Ralf Schumacher, ktorý šéfa Haasu skritizoval počas prenosu Sky Sports. A aj ho školsky oznámkoval. “Manažment ľudských zdrojov: Päťka, sadnúť!” Steiner mal vraj k veci pristúpiť inak. “Takto sa nehovorí pred médiami skôr, ako ste to neprebrali so svojím jazdcom.”

Günther Steiner sa však za svoje slová nemieni ospravedlňovať. “Ja robím veci tak, ako ich robím,” vysvetlil na tlačovke v pondelok po pretekoch. “Nepýtam sa vás a ani Ralfa, ako si mám robiť svoju prácu. Robím si ju po svojom.”

Kritika Micka Schumachera napokon podľa šéfa Haasu ani nebola taká ostrá. “Povedal som len, že je toho už príliš. Že tých zbytočných nehôd bolo priveľa.” Jedno je isté: “Svoj tím budem riadiť tak, ako uznám za vhodné. Ak nie ste úprimní voči sebe alebo svojim jazdcom, tak nikdy neuspejete.”

V pondelok už Steiner nebol taký nasrdený na Micka Schumachera. V nedeľných pretekoch totižto predviedol sympatický výkon a pár kôl dokonca bojoval s Maxom Verstappenom, Pierrom Gaslym aj Lewisom Hamiltonom.

“Mick tento víkend ukázal, na čo má,” podotkol Steiner, ktorého sledovanie tejto veľkej ceny upútalo najväčšmi. “Tieto preteky sme si z boxového múrika užili najviac za celý rok.”

Oznámkovať Schumacherovu prvú polovicu sezóny na stupnici od 1 do 10 však odmietol. “Nie, pretože také niečo sa vždy dezinterpretuje.”