logo F1online.sk

Villeneuve prišiel s uletenou teóriou. Do Mercedesu by vraj mohol ísť Stroll

Lance Stroll
© Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala3. 8. 2021

Tiež netrpezlivo čakáte na to, pre koho sa rozhodne Mercedes? Uvažujete, či by mal zotrvať pri Valtterim Bottasovi, alebo by mal konečne dať šancu Georgeovi Russellovi? Možno zabúdate na jedného čierneho koňa. Podľa Jacquesa Villeneuva by Mercedes mohol uvažovať aj o ďalšom jazdcovi menom Lance Stroll.

Formula 1 vstupuje do letnej prestávky, po ktorej by sa konečne malo rozhodnúť. Teraz totižto budú mať všetky strany čas si sadnúť a prebrať aj kontraktuálne otázky. Nuž a najviac bude fanúšikov zaujímať, ako situáciu rozuzlia v Mercedese.

Jedno je isté; sedačka Valtteriho Bottasa je v ohrození. Mercedes ho však nechce nechať “na ulici” a v prípade, ak by mu nepredĺžil zmluvu, mu Toto Wolff chce nájsť adekvátne pôsobisko, aby mohol i naďalej pretekať vo Formule 1.

Čo keby zamieril do Aston Martinu? Jacques Villeneuve si to vie predstaviť. “Bottas by sa mohol presunúť do Aston Martinu namiesto Lancea Strolla, ktorý by šiel do Mercedesu,” predostrel svoj pohľad v rozhovore pre milánske noviny Libero Quotidiano.

Majster sveta z roku 1997 túto teóriu opiera o dve skutočnosti. Tou prvou je prepojenie Aston Martinu, Lawrencea Strolla a samotného Tota Wolffa, ktorý je tretinovým majiteľom Mercedesu. “Snom Strolla staršieho, ktorý je Totovi Wolffovi veľmi blízky, je vidieť jeho syna, ako vyhráva šampionáty. A Toto potrebuje nájsť miesto pre Valtteriho.”

Následne Villeneuve pripomenul, že príchod Georgea Russella do Mercedesu môže blokovať aj Lewis Hamilton, ktorý si v Mercedese vybudoval veľmi silné postavenie. “Hamiltonovi sa Russell ako tímový kolega určite nebude páčiť. Lepšie bude tam mať niekoho ako Bottas, kto mu nebude robiť ťažkosti.” Strolla v tíme by zrejme privítal.

Lewisovi Hamiltonovi v uplynulých rokoch Bottas veľké problémy skutočne nerobil. Až teraz sme sa dočkali poriadneho súboja o majstrovskú korunu, o ktorú sa už od začiatku sezóny naťahujú Hamilton s Verstappenom.

“Je vo veľmi dobrej forme, Red Bull je mu naklonený a on v aute jazdí božsky,” chváli Verstappena Villeneuve. “Či tento šampionát vyhrá alebo nie, toto je poriadny rok. Nuž a aj dosť vyzrel. Bojuje proti Mercedesu, ktorý je vo veľkej kríze, chýba mu vôľa bojovať a hľadať aj tú poslednú stotinku sekundy, ktorá o všetkom rozhodne. To je niečo, na čo bol zvyknutý Red Bull.”

“To isté platí o Hamiltonovi. Minulý rok bojoval napríklad proti Bottasovi, dnes proti Verstappenovi musí napnúť svaly, aby sa udržal na hladine,” komentuje aktuálny vývoj kanadský rodák, ktorý si všimol i to, že Sergio Pérez stále zaostáva.

To Red Bullu nepomáha, no podľa Villeneuva všetko robí správne. “Keď hľadáte víťazný smer, musíte počúvať toho najsilnejšieho. Buď majú obaja jazdci podobný jazdecký štýl, čo nevyzerá na tento prípad, alebo to bude závisieť od toho, kto poskytne najlepšie pohľady. Red Bull využil Verstappena a v jeho rukách ten monopost lieta. Nik iný sa v ňom nedokáže cítiť tak komfortne.”

Súvisiace články