logo F1online.sk

Maďarský chaos sa neskončil, Vettel je vo výsledkoch stále druhý

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala2. 8. 2021

Komisári v nedeľu večer nepotešili fanúšikov Sebastiana Vettela a Aston Martinu. Oznámili totiž, že kvôli porušeniu technických pravidiel bude z pretekov vylúčený. Očakávali sme teda, že finálne výsledky, ktoré FIA zverejňuje večer po pretekoch, budú reflektovať aj túto skutočnosť. Nestalo sa.

Sebastian Vettel je aj vo finálnych výsledkoch Veľkej ceny Maďarska uvádzaný, ako keby skončil na druhej priečke. Len pod poradím pribudla nenápadná poznámka, v ktorej riaditeľstvo pretekov pripomína, že výsledky ešte nie sú úplne konečné. Aj keď majú názov finálne…

Čakať sa totižto bude ešte na posúdenie odvolania Aston Martinu, ktorý už v nedeľu večer stihol upovedomiť FIA o svojom úmysle odvolať sa. Kým sa Aston Martin nevzdá svojho práva podať odvolanie alebo komisári nerozhodnú o odvolaní, budeme teda na “finálne finálne” výsledky čakať.

Medzitým bude mať Sebastian Vettel na konte o jedno pódium a osemnásť bodov viac, aj keď komisári rozhodli, že ho z nedeľných pretekov diskvalifikovali.

Zaujímavosťou je, že po Veľkej cene Talianska v roku 2018 komisári konali inak. V tom čase podal Renault protest proti podlahe Romaina Grosjeana. Aj vtedy Haas okamžite avizoval, že chce podať odvolanie, no vo finálnych výsledkoch pretekov bol na rozdiel od prípadu Sebastiana Vettela uvedený ako diskvalifikovaný.

Napokon však na tom ani veľmi nezáleží, keďže vo finále sa aj tak budú počítať výsledky až po uzavretí všetkých protestov či odvolaní. Ku Vettelovým osemnástim bodom z Maďarska si teda dopisujeme hviezdičku…

Súvisiace články