logo F1online.sk

Bottas so Strollom sa vyznamenali. Obaja dostali trest

Nehoda po štarte VC Maďarska 2021
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala1. 8. 2021

Valtteri Bottas a Lance Stroll sa nám postarali o poriadne divoký štart do veľkej ceny. V prvej zákrute spoločnými silami vyradili alebo poškodili monoposty takmer polovici štartového poľa. Komisári boli v tomto prípade nekompromisní a dvojicu potrestali.

V oboch prípadoch znie verdikt rovnako: Na štarte nasledujúcej VC Belgicka prídu Valtteri Bottas a Lance Stroll o päť priečok za to, že spôsobili nehodu, ktorej sa podľa komisárov mohli vyhnúť. Tí pri svojom hodnotení zohľadnili aj podmienky na trati, no uznali, že obaja niesli celý podiel viny za kolíziu.

Obaja dostali aj dva čierne body. Lance Stroll má tým pádom na licencii už šesť trestných bodov, trestné konto Valtteriho Bottasa sa nafúklo na štyri body.

Kanadský pretekár sa po pretekoch obhajoval náročnými podmienkami. “Podmienky boli proste zradné, veľa sa toho udialo. Je škoda, že teraz som tu, je to nešťastné,” hovoril ešte počas pretekov v zóne pre novinárov. “Bolo to naozaj zradné a veľmi klzké. Pokúsil som sa vyhnúť autám predo mnou. Bola z toho katastrofa. Je to frustrujúce.”

Na Strolla bolo naštvaných dosť pilotov, ale Valtteriho Bottasa netromfol. Fín sa ani nečuduje. “Myslím si, že to je fér. Mal som zlý štart a kolesá sa mi veľmi pretáčali. Lando sa dostal predo mňa a ja som bol priamo za ním a brzdil do prvej zákruty. Myslím si, že som tam neodhadol brzdný bod.”

“Nečakal som, že zablokujem kolesá. Mal som aj pocit, že brzdia pomerne skoro, ale ja som bol za nimi a bol som zodpovedný za to, že som trafil Landa, a potom viacerých ľudí pred ním. Nie je to dobré pre mňa a ani pre ostatných,” skonštatoval pilot Mercedesu.

Súvisiace články