logo F1online.skF1online.sk

Leclerc o potenciálnom víťazstve v Maďarsku: Buďme realisti

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 7. 2021

Ferrari predviedlo v Rakúsku a Británii skvelú výkonnosť. Tieto okruhy pritom tohtoročnému monopostu Scuderie nemali sedieť. To však neplatí o Hungaroringu, ktorý by mal Ferrari vyhovovať o poznanie viac, alebo nie?

Maďarský okruh je jedným z najpomalších v kalendári a Ferrari už v tomto roku niekoľkokrát ukázalo, že pomalé zákruty sú silnou stránkou monopostu SF21. Po kvalitných výsledkoch na Red Bull Ringu a v Silverstone by tím z Maranella mohol na Hungaroringu predviesť ešte niečo navyše. Piloti tímu však krotia očakávania.

„Je dobré byť optimistom. Myslím, že po takých dobrých výkonoch v posledných troch pretekoch, chceme byť všetci optimisti. Na druhej strane, buďme tiež realisti,“ myslí si Charles Leclerc.

„Sme síce pozitívne naladení, ale mám pocit, že ísť v Budapešti po víťazstvo je možno až príliš optimistické. Realisticky budem rád, ak sa umiestnime za dvoma top tímami, ktoré sú momentálne pred nami,“ povedal monacký pretekár.

Očakávania krotí aj jeho tímový kolega Carlos Sainz. Ten si tak úplne nemyslí, že Hungaroring je klasický pomalý okruh. Na prvý pohľad sa tak javí, ale pri detailnejšom pohľade je so súčasnými autami rýchlejší než sa zdá.

„V nedávnej minulosti sa z Hungaroringu stal stredne rýchly alebo dokonca vysokorýchlostný okruh. Ak sa pozriete na Monako alebo Baku, tak vidíte, že veľa zákrut sa tam jazdí na dvojku alebo na trojku. V druhom sektore v Budapešti jazdia tieto autá, ktoré majú priam šialený prítlak, na štvorku alebo dokonca na päťku,“ hovorí Sainz.

„Už to skrátka nie je klasický pomalý okruh ako tomu bolo v minulosti. Tiež si nemyslím, že to pre nás bude až taká dobrá trať, ale určite máme skvelú príležitosť umiestniť sa hneď za Red Bullom a Mercedesom,“ dodal rodák z Madridu.

Súvisiace články

Diskusia