logo F1online.sk

Podľa Ralfa Schumachera čelí Aston Martin množstvu „interných problémov“

Aston Martin, ilustračné
© Twitter/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 7. 2021

Doterajšie výkony tímu Aston Martin sú sklamaním. Ani po desiatich pretekoch nenapĺňa výkonnosť stajne zo Silverstone očakávania. Tá si pred seba pod patronátom Lawrencea Strolla kladie veľmi vysoké ciele, ktoré v tomto roku nedokáže naplniť. Podľa bývalého pretekára a dnes komentátora Ralfa Schumachera nie je situácia v tíme nijak ružová.

Aston Martin zahájil v tejto sezóne personálnu ofenzívu. Angažoval niekoľko kľúčových ľudí a lovil hlavne v konkurenčnom Red Bulle. To sú pre fanúšikov tohto tímu skvelé správy, alebo nie?

„Prevzatie tohto tímu Lawrencom Strollom bol z jeho strany šikovný ťah,“ prehlásil Schumacher pre nemecký Bild. „Avšak zabudli, že na túto cestu so sebou musia vziať aj zamestnancov. Z kravy neurobíte tigra len tak z noci na deň.“

„Počul som, že Aston Martin čelí mnohým vnútorným problémom. Niektorí inžinieri sklamane odišli a teraz prichádzajú noví,“ povedal Schumacher, ktorý sa dokonca obáva, aby si Lawrence Stroll nezačal klásť otázku, či vôbec má zmysel pokračovať.

Víťaz šiestich veľkých cien sa pozastavil aj nad svojim krajanom Sebastianom Vettelom, ktorému posledné preteky vôbec nevyšli. Ralf štvornásobného majstra sveta už neraz kritizoval a je známy niekoľkými kontroverznými vyjadreniami na jeho adresu. Sebastianove tohtoročné výkony sú zatiaľ kolísavé. Z desiatich pretekov bodoval trikrát. Má za sebou síce dve veľmi vydarené podujatia v Monaku a Baku, zvyšných osem pretekov však bolo z jeho strany priemerných alebo dokonca podpriemerných.

„V súčasnosti sa venuje viacerým témam, na čo má samozrejme právo. Najdôležitejšou vecou by však preňho malo byť udržanie tímového kolegu pod kontrolou,“ myslí si Schumacher.

„Sergio Pérez bol zakaždým o dve alebo tri desatiny rýchlejší než Stroll. Keď vidím Checov súboj s Maxom Verstappenom, tak si hovorím, že by pre Sebastiana malo byť ľahké jazdiť na pravidelnej báze rýchlejšie než Stroll,“ dodal Ralf.

Na záver dodáme, že Vettel vedie v bodovom porovnaní nad tímovým kolegom 30:18. V prospech Nemca hovoria aj kvalifikácie. Stroll naproti tomu dokázal bodovať v šiestich pretekoch, Vettel v troch.