logo F1online.sk

Mick Schumacher sa ocitol za volantom legendárneho monopostu Jordan svojho otca Michaela

mick-schumacher-jordan-title
© f1-insider.com
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko21. 7. 2021

Okruh v Silverstone priniesol len niekoľko dní po Veľkej cene Veľkej Británie 2021 ďalší ikonický moment. Mick Schumacher mal možnosť zajazdiť si v legendárnom monoposte Jordan svojho otca Michaela.

Stále len 22-ročný mladík v službách tímu Haas dostal včera na okruhu v Silverstone do rúk legendárny monopost tímu Jordan. Monopost bol v pamätnej zelenej farebnej kombinácii, vrátane zelenej reklamy na známu značku limonády.

Konkrétne išlo o model Jordan 191, ktorý je obzvlášť výnimočný. Práve s týmto monopostom debutoval pred tridsiatimi rokmi v šampionáte Formuly 1 jeho otec, nemecký pretekár Michael Schumacher.

Premiéra Michaela Schumachera s monopostom Jordan 191 sa odohrala 25. augusta 1991 na podujatí v Belgicku.

„Víkend v Spa bol senzačný,“ spomína bývalý šéf tímu, Eddie Jordan pre F1-Insider.com. „Michael zistil limit monopostu hneď na prvom tréningu.“

Napriek pomerne úspešnej kvalifikácii, kde sa Michael umiestnil na siedmom mieste, spomienky na samotné preteky až také pozitívne neboli. Michael Schumacher odjazdil len približne 500 metrov a pre problémy so spojkou musel odstúpiť.

„Bola to však moja chyba. V tom čase som asi šetril na zlom mieste,“ priznal po rokoch Eddie Jordan.

Jazda v Silverstone je súčasťou natáčania záberov pre Sky England. Výsledok tohto natáčania spoznáme už koncom augusta, pri príležitosti tridsiateho výročia premiéry Michaela Schumachera vo Formule 1. Michaelov syn, Mick Schumacher, po natáčaní pridal príspevok na Twitter s popisom: „V aute môjho otca.“