logo F1online.sk

Verstappen sa prihovoril na sociálnej sieti: Lewisove oslavy boli neúctivé a nešportové

Max Verstappen a Jos Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 7. 2021

Veľká cena Veľkej Británie je charakteristická tým, že na ňu zavítajú aj mnohí rodinní príslušníci pilotov. V padoku sme videli rodičov Lewisa Hamiltona a v garáži Red Bullu bol i Jos Verstappen. Práve vďaka nemu sme sa dozvedeli drobné detaily o zdravotnom stave jeho syna po tvrdej havárii v prvom kole pretekov.

Článok aktualizovaný 19:58: Max sa fanúšikom prvýkrát prihovoril cez sociálne siete: „Som rád, že som v poriadku. Veľmi frustrujúce skončiť preteky takto. Udelená penalizácia nijako nenapraví nespravodlivosť za nebezpečný manéver z Lewisovej strany. Oslavy som sledoval z nemocnice a bolo to z jeho strany neúctivé a nešportové. Ale ide sa ďalej,“ napísal Verstappen na Twitteri.

Ešte počas pretekov poskytol krátku informáciu k stavu svojho syna Jos Verstappen.

„Maxovi sa trochu točila hlava. Teraz je na ceste do nemocnice, kde podstúpi vyšetrenie na CT,“ povedal ešte počas pretekov Jos Verstappen reportérom holandského Ziggo Sport. „Okrem toho je však v poriadku. Cítil tiež drobnú bolesť v ramene a jeho telo bolo po tom náraze trochu dotlčené. Nuž, je to dosť na hovno.“

Pokiaľ ide o Josov pohľad na incident, jeho názor asi neprekvapí. „Pozrel som si ten incident. Max mi o tom povedal: ‚Nechal som mu tam dosť miesta a bol som polovicou auta pred ním. Svojim ľavým predným kolesom trafil moje pravé zadné.‘ Dostal za to len desaťsekundový trest, podľa mňa je to smiešne, najmä po incidente v tejto zákrute. Nebolo to vôbec správne,“ dodal Verstappen.

Z oficiálnych zdrojov zatiaľ nemáme veľa informácií. Max najprv absolvoval vyšetrenia v zdravotníckom stredisku priamo na okruhu, potom putoval do miestnej nemocnice.

„Môžeme potvrdiť, že Max z auta vystúpil po vlastných a bol prevezený do zdravotníckeho strediska na okruhu. Po vyšetrení lekármi bol prevezený do miestnej nemocnice na ďalšie preventívne vyšetrenia. Ďalšie správy neskôr,“ stojí v stanovisku Red Bullu.

Súvisiace články