logo F1online.sk

Steiner: Mazepin podpísaný, pri Schumacherovi sa dolaďujú detaily

Mick Schumacher a Günther Steiner
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 7. 2021

Keď tím Haas vlani na jeseň potvrdil úplne novú jazdeckú zostavu zloženú z dvojice nováčikov, plánoval s nimi dlhodobú budúcnosť. Rok 2021 mal byť rokom učenia, v ktorom sa Mick Schumacher a Nikita Mazepin naučia všetko potrebné, aby mohli na začiatku novej éry viesť americký tím vpred. V Banbury sa tohto plánu držia, nemajú však všetko vo svojich rukách.

Výkonnosť tohtoročného monopostu je skrátka slabá a mladíci môžu súperiť akurát tak medzi sebou. To vyvolalo otázky či Ferrari, do ktorého kádra patrí Mick Schumacher, nenájde svojmu juniorovi lepšie miesto. To sa Haasu samozrejme veľmi nepáči a radšej by si syna sedemnásobného šampióna ponechal, avšak nemajú to len vo svojej moci.

„Plánujeme to ponechať tak, ako je to v tomto roku,“ okomentoval jazdeckú otázku šéf Haasu Günther Steiner pre nemecký Motorsport-Total.com. „V súčasnosti to vyzerá tak, že si našu jazdeckú dvojicu ponecháme aj v nasledujúcej sezóne. Potrebujeme doladiť ešte niektoré detaily, ale okrem toho je všetko jasné.“

Ten nad špekuláciami ohľadne Micka Schumachera len stroho mávol rukou: „Vo Formule 1 to tak je. Niekto sa s tou myšlienkou pohráva len preto, že to niekto iný povedal.“

„Máme s Mickom v podstate trojstrannú dohodu, pretože on je pod zmluvou aj vo Ferrari. Ešte treba vyplniť niekoľko prázdnych políčok a bude hotovo,“ vysvetlil Steiner. Schumacher tak fakticky ešte podpísaný nie je, ale stranám nestoja v ceste žiadne prekážky.

„Nedá sa ešte povedať, že by Mick bol podpísaný, ale máme s ním dohodu. Keďže sú do toho všetkého zapojené hneď tri strany, je to komplikovanejšie ako keby boli len dve,“ dodal Tirolčan.

Na strane Nikitu Mazepina však žiadne komplikácie nie sú. Hlavný donor tímu má svoje miesto doslova predplatené a nezdá sa, že by oňho mal záujem niekto iný. „Všetko je podpísané,“ potvrdil Steiner.