logo F1online.sk

Albon nedostal od Red Bullu nové krídlo, oba kusy išli Verstappenovi

Alex Albon
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 7. 2020

Aký je údel tímovej dvojky, to počas úvodného víkendu sezóny zažil na vlastnej koži Alexander Albon. Red Bull priviezol do Rakúska novú špecifikáciu predného krídla. Kvôli odstávke v továrni i ďalším obmedzeniam však tím stihol vyrobiť len dva kusy a oba nasmeroval do garáže Maxa Verstappena.

Je pritom možné, že Holanďan ani oba kusy v Rakúsku nevyužije. Red Bull sa však musí poistiť pre prípad, že by si Max v pretekoch predné krídlo poškodil. Kvôli tomu však prišiel skrátka jeho tímový kolega Alex Albon, ktorý musí v Rakúsku jazdiť so starým aerodynamickým balíkom. Rozhodnutie tímu však akceptuje a verí, že nové kusy dorazia na Spielberg pre nasledujúce podujatie.

„V predchádzajúcich rokoch tu mal Max naozaj dobré výsledky,“ komentoval Alex rozhodnutie tímu novinárom v Rakúsku. „Nemôžem tím viniť z toho, že sa takto rozhodli. Myslím, že pre druhé preteky budem mať tieto diely k dispozícii aj ja. Nemám obavy, skrátka sa len sústredím na svoju prácu.“

Red Bull v Rakúsku nasadí dizajn s o čosi užším usporiadaním líšt predného krídla. Obdobný systém už nejaký čas používa Mercedes.

Produkcia predných krídel je časovo veľmi náročná. Nový dizajn je náročné nielen vyrobiť, no tím musí následne absolvovať aj nárazové testy. Možno práve to bol dôvod, prečo Red Bull nestihol dodať dostatočný počet. Na druhú stranu, ani Max Verstappen nevedel po kvalifikácii zhodnotiť, akú časovú výhodu to jeho tímu mohlo priniesť.

„Mali sme k dispozícii len jeden set, ktorý som dostal ja. Chápeme, aké rozdiely sú medzi oboma špecifikáciami, ale viete, sú za tým rozličné filozofie, takže vám nedokážem povedať presne, pretože to sám neviem. Dôležité je, že sa učíme a chápeme nové veci,“ povedal Verstappen.

Súvisiace články