logo F1online.sk

Pérez: Budem sklamaný, ak neporazíme McLaren

Sergio Perez, Racing Point RP20
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala5. 7. 2020

V sobotu sa od Racing Pointu očakávalo, že sa práve on dokáže spomedzi tímov stredu poľa najviac priblížiť Mercedesom. Na Red Bull Ringu to nevyšlo, keďže Lando Norris zajazdil o viac ako dve desatinky lepší čas. Nedeľa však bude dlhá a Pérez verí, že v nej sa ukáže sila “ružového Mercedesu”.

Mexický pretekár vyštartuje zo šiestej priečky, teda o dve miesta za Landom Norrisom. Aj z tohto dôvodu čaká, že v nedeľu sa bude biť práve s McLarenom, ktorý bude chcieť prekonať.

“Myslím si, že to bude veľmi tesné. Podľa mňa budeme priamo uprostred toho súboja, teším sa na to,” skonštatoval Sergio Pérez po sobote v Rakúsku. “Budem sklamaný, ak ich v nedeľu neporazíme.”

Pérezovo sebavedomie dvíhajú piatkové pretekové simulácie, v ktorých na pomery stredu poľa exceloval. Sobota však bola o výbušnosti. “Už od začiatku tohto víkendu sme vedeli, že rozdiely medzi nami, McLarenmi, Red Bullmi a ďalšími jazdcami za nami, napríklad z Renaultu, budú veľmi malé. Podľa mňa McLaren ukázal svoju skutočnú rýchlosť na konci tretej časti kvalifikácie.”

“Moja Q3 bola celkom fajn. Len sa mi zdalo, že trať bola o čosi pomalšia,” pokračoval Pérez, ktorému chýbala jedna tisícinka k tomu, aby štartoval z piatej priečky. “Vyrovnal som sa Albonovi, teda zajazdil som rovnaký čas ako on, no, nanešťastie, on bol prvý. Tešíme sa na dobré preteky. Myslím si, že máme dobrú pretekovú rýchlosť a mali by sme byť schopní bojovať.”

Obrovský rýchlostný posun monopostu RP20 potvrdil aj Lance Stroll, ktorému sa len piatykrát zo 63 pokusov podarilo prebojovať do tretej časti kvalifikácie. Deviate miesto je aj napriek tomu menšie sklamanie, Racing Point mal na lepší čas.

“Obaja sme v Q3, čo je pozitívny štart do sezóny,” zhodnotil Stroll. “Myslím si, že ja som mal čisté kolo. Pár vecí ohľadom balansu auta by som zmenil, aby sme ho vyladili na dosiahnutie najlepšieho času v Q3, ale skúsili sme to.”

“Medzi jednotlivými autami je to také tesné, že aj pár desatiniek sa postará o veľký rozdiel. Uvidíme, čo prinesie zajtrajšok. Budú to vzrušujúce preteky. Sme v pozícii, z ktorej môžeme celkom slušne bodovať,” dodal.