logo F1online.sk

Ricciardo vysvetlil svoju vysielačku: Zmýlil som sa

Daniel Ricciardo
© Facebook/Renault
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 7. 2020

Forma Renaultu nevyzerala od úvodu rakúskeho víkendu vôbec zle. Napokon je z toho len desiate a štrnáste miesto na štarte. Pilot tímu Daniel Ricciardo pochopiteľne nie je spokojný.

„Mal by som byť, ale nie som, kvôli smole, ktorú sme mali pri poslednom pokuse. Bottas, ktorý išiel v čele vyšiel mimo trať a zamávali žltou vlajkou, takže som musel dať nohu z plynu,“ povedal Ricciardo.

„Vlastne som si nemyslel, že je mimo trať, myslel som, že len vyšiel jedným kolesom von alebo niečo také, preto som bol naštvaný. Pretože som mal pocit, že mávajú žltou vlajkou aj keď na to nebol žiadny dôvod. Takže som sa zmýlil,“ vysvetlil Daniel svoju naštvanú vysielačku.

„Je dobré, že som postúpil do Q3. Myslím, že sme počas víkendu sme mali slušné auto a podľa mňa sme na tom lepšie, než len na desiate miesto, takže je to trochu frustrujúce.“

Renault sa teraz už môže koncentrovať na nedeľné preteky. Vyhliadky tímu na zisk bodov nie sú vôbec zlé. Ricciarda povzbudili aj piatkové pretekové simulácie.

„Včera boli naše dlhé jazdy celkom dobré. Myslím, že sme boli silní od začiatku víkendu. Preto sme na tom dnes mohli byť lepšie. Zajtra mám príležitosť to potvrdiť,“ dodal Austrálčan, ktorý môže byť predsa len spokojnejší, než jeho tímový kolega.

Estebanovi Oconovi sa totiž jeho premiéra v novom tíme nevydarila. Poraziť dokázal len pilotov Williamsu, Alfy Romeo a Haasu, ktorých výkonnosť beztak nebola oslnivá. V skutočnosti nechýbalo veľa a preskočil by ho aj Romain Grosjean. Výsledné štrnáste miesto teda nie je tým, čo by si Esteban prial.

„Nie som s dneškom veľmi spokojný, toto nie je výsledok, ktorý sme chceli dosiahnuť. S tým čo máme v rukách to malo dopadnúť lepšie. Bolo tam niekoľko drobných detailov, ktoré nám nevyšli. Chcem sa na všetko detailne pozrieť, keďže strata na umiestnenia, kde chcem byť, sú celkom veľké,“ povedal Ocon, ktorý v Q2 stratil na Ricciarda vyše šesť desatín.

Súvisiace články