logo F1online.skF1online.sk

Norris nemal z Ricciardovho príchodu obavy: Carlos je na podobnej úrovni ako on

Lando Norris a Carlos Sainz
© Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 7. 2021

Čo s kariérou Landa Norrisa urobí príchod Daniela Ricciarda? To bola pred začiatkom sezóny jedna z najväčších otázok. Britský mladík totiž v McLarene dvakrát bodovo podľahol Carlosovi Sainzovi a panovali obavy, či sa z neho môže stať nový líder tímu z Wokingu. Za nami je síce ešte len asi tretina sezóny, no môžeme povedať, že odpoveď už poznáme.

Norris v tomto roku získava povesť nielen jedného z najlepších jazdcov v strede poľa, ale jedného z najlepších na svete. Kým sa Ricciardo trápi, Norris zbiera jeden úspech za druhým. V doterajšom priebehu sezóny stál trikrát na pódiu a získal 101 z celkových 141 bodov svojho tímu.

„Ja som dobre vedel, že Carlos je extrémne kvalitný pretekár,“ prehlásil v rozhovore pre španielsky AS Lando Norris. „Dokazuje to aj vo Ferrari vedľa Charlesa Leclerca. Už od samého začiatku mal dobrú rýchlosť a je veľmi blízko jednému z najlepších pilotov vo Formule 1.“

„Takisto som vedel, že som v porovnaní s ním v dobrej pozícii. V niektorých oblastiach bol lepší on, v iných som bol naopak lepší ja. V porovnaní s ním mi chýbala preteková rýchlosť, čo som v tomto roku dokázal zlepšiť,“ hovorí Norris.

„Preto som z Danielovho príchodu nemal veľké obavy, pretože som vedel, že Carlos je veľmi dobrý a na podobnej úrovni ako on. Daniel síce dokázal vyhrať preteky, možno preto ho niektorí ľudia hodnotili vyššie než Carlosa, ktorý nikdy nemal víťazné auto.“

„Okrem toho mu trvá dosť dlhý čas zvyknúť si na nový monopost. Niektorí jazdci potrebujú perfektné auto, iní sú spokojnejší vtedy, keď sa v ňom cítia menej komfortne. Daniel patrí k jazdcom, ktorí potrebujú cítiť sebadôveru. Jeho predchádzajúce autá mu jej dodali viac než naše tohtoročné. Okrem toho jeho jazdecký štýl je veľmi odlišný v porovnaní s tým Carlosovým. Toto musíte zakaždým vziať do úvahy,“ uzavrel Norris.

Súvisiace články

Diskusia