logo F1online.skF1online.sk

Steiner odmieta špekulácie o svojom konci: Čistý nonsens

Günther Steiner
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 7. 2021

Tím Haas má v tejto sezóne vyárendované devätnáste a dvadsiate miesto. To devätnáste obvykle obsadí Mick Schumacher, dvadsiate má „predplatené“ Nikita Mazepin. Aj keď americkému tímu v tomto roku vlastne o nič nejde, sme svedkami prudkého interného boja. Podľa nemeckých médií sa kvôli tomu dokonca mala zatriasť stolička šéfa tímu.

Spor o šasi medzi Schumacherom a Mazepinom mal vyústiť do toho, že Mazepinovci ako hlavný donor tímu žiadali odchod Günthera Steinera. Aspoň tak špekulovali niektoré nemecké médiá. Temperamentného Tirolčana mal nahradiť niekto „spriatelený“ strane ruského mladíka, napríklad Oliver Oakes alebo dokonca sám Dmitrij Mazepin. Tieto špekulácie však súčasný boss pred novinármi v Silverstone rezolútne odmietol.

„O tom nič neviem,“ pokrútil hlavou Günther Steiner. „Vlastne som vo svojej pozícii dosť sebaistý. To čo bolo napísané je čistý nonsens. Skrátka len niekto chcel niečo napísať, aby rozšíril nové dohady a špekulácie.“

Už je to nejaký ten „piatok“, čo sa o osude tímu Haas špekuluje. Jeho majiteľ Gene Haas skrátka nemá dostatok finančných prostriedkov, aby dokázal stajňu udržať nad vodou len s pomocou vlastných peňazí. Preto sa viackrát skloňoval jej odpredaj do rúk ruského miliardára Dmitrija Mazepina, ktorého syn Nikita je jedným z jazdcov tohto tímu.

„Vlastníkom tímu je Gene a on robí tieto rozhodnutia. A môžem vám povedať, že z toho všetkého unavený nie je,“ hovorí Steiner.

Ten komentoval aj situáciu okolo jazdeckej zostavy. Keď Haas vlani angažoval duo Schumacher – Mazepin, bolo ambíciou tímu, aby sa títo dvaja jazdci v roku 2021 čo najlepšie pripravili na rok 2022 a nové pravidlá. Práve tie majú byť pre stajňu z Banbury bodom zlomu.

„Pracujeme na tom, aby bol Nikita rýchlostne na rovnakej úrovni ako Mick. Našim cieľom je mať do konca roka dvoch dobrých jazdcov. Nikita robí pokroky, aj keď Mick nasadil latku dosť vysoko. Niekto sa učí rýchlejšie, niekto pomalšie. Som si však istý, že to dokážeme,“ dodal Steiner.

Súvisiace články

Diskusia