logo F1online.skF1online.sk

Ferrari čaká náročná skúška, Sainz pripomína problémy na Paul Ricard

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 7. 2021

Pred každým víkendom sa veľa hovorí o tom, komu bude daný okruh vyhovovať a komu naopak nie. Silverstone je tradičnou baštou Mercedesu, ktorý tu bude chcieť skresať stratu na Red Bull. Ten sa po dvoch pretekoch na domácej trati do Anglicka zas tak netešil. Nie je však sám. Tento okruh by nemal sedieť ani Ferrari, ktorému hrozí zopakovanie nočnej mory z Paul Ricard.

Vo Francúzsku sa Scuderia v pretekovom tempe absolútne prepadla. Na vine boli predné pneumatiky, s ktorými monopost tohto tímu nedokáže dosť dobre pracovať. Ferrari tak bude v Británii potrebovať každý detail, poučiť sa z Francúzska a dúfať v priaznivé počasie. Silverstone je totiž na predné pneumatiky mimoriadne náročný.

„Myslím, že hlavným dôvodom našich dobrých výkonov v Rakúsku bol charakter okruhu. Aby som to zjednodušil, Silverstone aj Paul Ricard sú okruhy náročné na prednú časť monopostov, čo znamená, že predné pneumatiky oveľa viac degradujú. Očakávame teda, že v pretekoch sa budeme trápiť s opotrebovaním predných gúm,“ priznal pred štartom britského víkendu Carlos Sainz.

„Rakúsko je náročné skôr na zadné pneumatiky. To je podľa nás dôvod, prečo sme boli v pretekoch pomerne konkurencieschopní, keďže pri práci so zadnými gumami sme lepší. Takže mať na tejto trati hneď dva preteky nám nijako nepomôže. Určite to pre nás bude ešte väčšia výzva.“

„Ak sa trať neohreje dostatočne, predné pneumatiky sa budú veľmi opotrebovávať. Sme si toho dobre vedomí a toto nás môže do veľkej miery limitovať. Poznáme naše obmedzenia a vieme, že na týchto typoch okruhov potrebujeme využiť každú príležitosť a podať bezchybný výkon,“ uzavrel španielsky pretekár.

Pokiaľ ide o prípravu na podujatie v Silverstone, jeho tímový kolega Charles Leclerc povedal: „Veľmi dôležitú úlohu zohrá príprava na víkend. Myslím si, že toto bola v doterajšom priebehu sezóny naša silná stránka. Dokážeme si auto dobre pripraviť a potom ho počas víkendu príliš nemeníme. Snáď to bude hrať v náš prospech a čaká nás dobrý víkend.“

Súvisiace články

Diskusia