logo F1online.skF1online.sk

Norris po prepadnutí priznal, že nemôže spávať

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala15. 7. 2021

Landa Norrisa po nedeľňajšom finálovom zápase medzi Anglickom a Talianskom prepadli. Strata 40-tisícových hodiniek však nebola jediná ujma, ktorú mladík z Veľkej Británie utrpel. Vo štvrtok priznal, že hoci už od prepadnutia uplynuli štyri dni, stále sa necíti byť stopercentne fit.

Časť fanúšikov sa už pred finále Majstrovstiev Európy vo futbale neudržala a pred štadiónom vo Wembley sa strhla poriadna mela. Fanúšikovia bez lístkov sa snažili dostať na štadión a útočili na organizátorov. Nuž a mnohí z nich zostali v okolí štadióna aj po zápase, kde podľa britského The Sun Landa Norrisa prepadli v čase, keď nastupoval do svojho McLarenu.

“Nechcem príliš zachádzať do detailov, no som vďačný za to, že som tu,” povedal vo štvrtok Lando Norris, ktorý sa stále cez nepríjemnú situáciu nedostal. “Pre nikoho to nie je príjemná skúsenosť a ja nie som jediný, komu sa to stalo, udialo sa to aj iným ľuďom.”

“Je to niečo, čo nikomu neželám. Ak sa niekto do takej situácie dostane, tak súcitím s nimi, viem, aké to je. Je to ťažké, mám za sebou pár ťažkých dní, počas ktorých som sa snažil z toho dostať, dostatočne spať a podobne. Nie som v úplne perfektnom stave, ale som rád, že som tu. Stále som zdravý a som na tom relatívne dobre,” pokračoval pilot McLarenu.

Landovi Norrisovi sa v tejto sezóne jazdecky veľmi darí, v šampionáte je na štvrtej priečke a na konte má už tri pódiá. Domácich fanúšikov by chcel potešiť ďalším pekným výsledkom, no ešte nie je jasné, či bude pri svojej plnej sile.

Ako sa momentálne cíti? “Nebudem vám klamať, nie som v perfektnom stave. Z mentálneho pohľadu mám pred sebou nejakú prácu. Samozrejme, veľa sa o tom rozprávam, o psychickom zdraví. Byť psychicky silný je veľmi dôležité.”

“Nespalo sa mi veľmi dobre a podobne, nie je to ideálne a cítim sa byť trochu rozladený. Po Wembley som však nedopadol zo všetkých najhoršie. Popracujem na tom, aby som sa cítil lepšie a bol v najlepšej forme,” ubezpečuje Norris. “Myslím si, že zvládnem vyjsť na trať a sústrediť sa na moju úlohu, to je dôležité.”

Súvisiace články

Diskusia