logo F1online.sk

Aston Martin pripravuje posily na popredné pozície. Budú aj z konkurenčných tímov

Mechanici Aston Martinu sa radujú z pódia Sebastiana Vettela
© Aston Martin
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko14. 7. 2021

Tím Aston Martin už ohlásil plánovaný nárast počtu svojich zamestnancov. Teraz pripravuje posily aj v rámci skúsených popredných členov tímu, čo potvrdil aj spolumajiteľ tímu Lawrence Stroll.

„Neustále prijímame nové vynikajúce technické a inžinierske talenty a výsledkom bude technická a inžinierska sila našej spoločnosti, ktorá bude rovnaká, ak nie lepšia, ako v prípade akéhokoľvek iného tímu Formuly 1,“ uviedol Lawrence Stroll pred zástupcami médií.

„Takmer každý týždeň oznamujeme prijatie nových vynikajúcich technických a inžinierskych talentov,“ pokračoval Stroll. „Tento týždeň oznámime, že sa k nám pripojí ďalší veľmi skúsený člen iného tímu.“

Britský tím Aston Martin plánuje navýšiť svoju kapacitu na približne 800 zamestnancov. Lawrence Stroll však zdôraznil, že budú preferovať kvalitu a nie kvantitu.

„V súčasnosti máme približne 500 zamestnancov,“ uviedol Stroll. „Keď som prevzal Force Indiu, mali sme ich asi 400, narástli sme teda asi o 100. A nejde len o kvantitu, ale aj o kvalitu.“

„Vo Formule 1 trvá istý čas, kým získate ľudí, zmluvy, a podobne. V najbližšom období však plánujeme tento počet zvýšiť na približne 800 ľudí,“ upresnil spolumajiteľ Aston Martinu.

Stroll takisto odmietol fámy, že hľadá nového generálneho riaditeľa, ktorý by nahradil súčasného šéfa tímu Otmara Szafnauera. Ten je súčasťou tímu (Force India / Racing Point / Aston Martin) už od roku 2009.

„Nehľadali sme nového generálneho riaditeľa, ktorý by riadil tím,“ dodal Stroll. „Hľadáme takmer všetky ďalšie pozície, pokiaľ ide o prechod z 500 ľudí, ktorí v súčasnosti máme, na 800 ľudí.“

„Ale vždy sa budeme snažiť posilniť akúkoľvek pozíciu. A získavame obrovské množstvo ľudí, ktorí sa sami uchádzajú o pozície. Tento luxus sme nikdy predtým nemali, kým sa z nás nestal Aston Martin,“ uzavrel 62-ročný Kanaďan.