logo F1online.sk

Binotto čakal ťažkú kvalifikáciu, no výsledky ho aj tak sklamali

Sebastian Vettel a Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala4. 7. 2020

Ferrari má po sobote čo vysvetľovať. Tím, ktorý sa v posledných rokoch postupne doťahoval na Mercedes, zrazu spravil obrovský krok vzad. Šéf Mattia Binotto hovorí, že náročný víkend očakával, no po kvalifikácii ho aj napriek tomu prekvapili slabé časy Scuderie.

Väčšina stajní sa pri stabilných pravidlách dokáže v rámci zimy rýchlostne zlepšiť. Tímy Ferrari, Haas a Alfa Romeo si to však namierili presne opačným smerom a každý z nich stratil aspoň 0,5 sekundy na kolo v porovnaní s minuloročnou kvalifikáciou na VC Rakúska.

“Nie je dôvod popierať, že toto bola kvalifikácia plná sklamania,” smutne skonštatoval Mattia Binotto. “Od začiatku sezóny sme vedeli, že to budeme mať ťažké a dnešné výsledky to potvrdili, ba dokonca až negatívne predčili naše očakávania.”

Vo Ferrari sa nevzdávajú a chcú si všetko prejsť. Nazbierané dáta budú cenné aj z toho dôvodu, že v Maďarsku by mal prísť balík vylepšení. “Musíme veľmi pozorne rozanalyzovať každý aspekt nášho výkonu a porovnať si to s konkurenciou, pokúsiť sa pochopiť, prečo tu vznikla táto diera.”

“Teraz sa čo najlepšie pokúsime pripraviť na zajtrajšie preteky,” pokračoval šéf tímu, ktorému ani nič iné nezostáva. “S toľkými neznámymi premennými to bude veľmi ťažké, ešte ťažšie než obyčajne, keďže sú to prvé preteky v rámci tejto zvláštnej sezóny.”

“Naše úlohy si splníme najlepšie, ako budeme vedieť, pokúsime sa z nášho balíka dostať všetko. Teraz je predčasné predpovedať, ako by sme mohli dopadnúť, ale musíme sa pokúsiť ukoristiť čo najviac bodov,” dodáva Binotto, ktorého v Spielbergu potešila jediná vec: “Aspoň, že sme sobotu uzavreli pozitívne, keď traja jazdci z Akadémie Ferrari obsadili všetky tri pódiové priečky na prvých pretekoch Formuly 2 v tejto sezóne.”