logo F1online.sk

Mazepin: Formula 1 je svet dvoch tvárí

Nikita Mazepin
© Haas
Ladislav Király
Ladislav Király13. 7. 2021

Nikita Mazepin má pocit, že keď máte veľké meno a mnoho titulov, chybu vám odpustia ľahšie. Aj tieto slová utrúsil pri spomínaní na problémový záver Q2 v rakúskom Spielbergu. Ak sa džentlmenskej dohody nedrží on, je to veľké haló. Ostatní však môžu.

Na Red Bull Ringu sa na džentlmenskú dohodu vykašľali mnohí a tesne pred vstupom do ostrého kola sa začali predbiehať. Robil tak dokonca aj Lewis Hamilton, no Mazepina prekvapilo, že kritika neprišla.

„Ja som taký ľahký terč a potom z toho všetci robia veľkú vec,“ povedal pretekár Haasu. „Keď sa to stalo mne, tak som o kvalifikácii F1 veľa nevedel. Predtým som nikdy nejazdil v sérii, kde by sa dodržiavalo niečo také, prípadne by sa o niečom takom vôbec diskutovalo.“

„Ale Formula 1 je svet dvoch tvárí. Keď máte veľké meno a získali ste veľa titulov, nie ste kritizovaní tak intenzívne, ako keď to všetko nemáte,“ pokračoval Rus, ktorý s pravidlami stanovenými v džentlmenskej dohode súhlasí a uznáva, že ich treba akceptovať.

„Napokon je to všetko aj o šťastí. Niekedy máte vďaka pozícii na trati výhodu, inokedy nie. V konečnom dôsledku sa však aj tieto veci starajú o šou a preto ma to až tak nehnevá. Ľudia sú radi, ak vidia súčasne radosť i hnev. No a Formula 1 odvádza fantastickú prácu, vďaka ktorej im ponúka presne to,“ dodal Nikita Mazepin.

Súvisiace články