logo F1online.sk

Masi: Úpravy terénu Igora Drajv vytvoria úžasný okruh

Igora Drajv, Rusko
© Twitter/Geobrugg Motorsport
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko8. 7. 2021

Už niekoľko týždňov poznáme presun ruských pretekov Formuly 1 od roku 2023 z okruhu v Soči na okruh Igora Drajv v blízkosti Petrohradu. Okruh už navštívil aj riaditeľ pretekov F1, Michael Masi. Ten vyhlásil, že vďaka úpravám terénu Igora Drajv bude vytvorený úžasný okruh.

Michael Masi navštívil okruh spolu so športovým riaditeľom Steveom Nielsenom, po Veľkej cene Azerbajdžanu 2020.

„Na okruhu sa pracuje hneď na niekoľkých úpravách súčasne,“ vysvetlil Masi. „Už tam pracujú na rozšírení, ktoré predĺži trať, a je veľmi pokročilé.“

„Ale jedna vec, ktorá je zrejme nedocenená, je topografia. Je to skutočne úžasné, topografia je niečo, čo na kresbe okruhu neoceníte,“ pokračoval riaditeľ pretekov Formuly 1.

Masi tiež uviedol, že sa ďalej pracuje aj na infraštruktúre tohto okruhu, ktorý bol navrhnutý tak, aby vyhovoval aj sérii Moto GP.

„Do slávnostného otvorenia okruhu v roku 2023 je ešte veľa práce. Je to tiež okruh FIM triedy A, takže pracujeme spolu s našimi priateľmi z FIM (pozn. red.:Medzinárodná motocyklová federácia) a na samotnom okruhu bude zavedených niekoľko zmien, ktoré sa budú týkať rozšírenia počtu garáží,“ pokračoval Michael Masi.

Trasy pre motocykle vyžadujú oveľa menšie garáže ako automobilové série, a preto Masi uviedol, že k trati pribudne „niekoľko garáží“ a tiež ďalšie pomerne bežné úpravy.

„Sú tu ešte niektoré výbehové zóny, obrubníky, ktoré sa zmenia a podobné veci,“ uzatvára Masi. „Ale nie je to nič neobvyklé, povedzme, že je to niečo, čo by sme videli, keby sme išli na predbežnú prehliadku nového okruhu pred podujatím.“