logo F1online.sk

Prekvapený Norris: Mysleli sme, že Racing Point je pred nami

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 7. 2020

Absolútnym hrdinom sobotnej kvalifikácie na Spielbergu možno ani nie je víťazný Valtteri Bottas, ale britský mladík Lando Norris. Ten v sobotu zapísal najlepší kvalifikačný výsledok vo svojej kariére a zajtra odštartuje z druhého radu.

Lando tak nechal za sebou aj svojho súpera z juniorských kategórii, dnes pilota Red Bullu Alexandra Albona. Celkovo je výkonnosť McLarenu veľmi príjemným prekvapením, keď uvážime, že tím z Wokingu sa zdal byť o trošku pozadu za stajňou Racing Point. Norris však fantastickým kolom obom „ružovým Mercedesom“ vypálil rybník. Jeho tímový kolega Carlos Sainz zajtra odštartuje ôsmy, pričom sa mu podarilo zdolať aspoň Lanca Strolla.

„Mali sme určité očakávania ohľadne toho, ako na tom výkonnostne sme a ako by sme na tom byť chceli. Racing Pointy boli od začiatku extrémne rýchle. Nemysleli sme si, že by sme ich mohli poraziť, ani sa k nim priblížiť,“ povedal usmiaty Norris.

„Akonáhle má naše auto menšie množstvo paliva, okamžite ožije a máte z neho omnoho lepší pocit. Vlani sa nám na tomto okruhu darilo a nášmu monopostu sedí, hádam pôjde zajtra všetko hladko.“

„V piatok boli Racing Pointy určite rýchlejšie, než my. Ako som povedal, toto sme neočakávali. V zajtrajších pretekoch je však veľa áut za nami, najmä Ferrari, ktoré je v pretekovom tempe veľmi silné, aj keď z v kvalifikácii boli z nejakého dôvodu veľmi ďaleko. To isté platí pre Racing Point,“ povedal Norris.