logo F1online.sk

Ricciardo: Potreboval som takéto zábavné preteky

Daniel Ricciardo
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl5. 7. 2021

Daniel Ricciardo v Rakúsku prispel k tomu, že McLaren mierne navýšil náskok na Ferrari v bitke o tretie miesto v Pohári konštruktérov. Pre Austrálčana to boli vydarené preteky, po ktorých mal po dlhšej dobe opäť dôvod na úsmev.

V cieli sa však bývalý pilot Red Bullu či Renaultu vyhýbal prehnaným emóciám. Možno si spomenul na Francúzsko, kde po šiestom mieste doslova žiaril, a o týždeň neskôr na VC Štajerska pohorel.

„Nehovoril by som, že nie som spokojný. Len sa snažím nebyť príliš dole, a ani príliš hore. Kvalifikácia nebola skvelá ani zábavná, no preteky už boli oveľa zábavnejšie. Celý čas boli pre mňa rušné, mal som dobrý štart i dobrý reštart. Obrana bola náročná, no celkovo to bol lepší deň,“ povedal Daniel Ricciardo, ktorý väčšinu pretekov držal za sebou či už Sergia Péreza, Charlesa Leclerca, a v závere Pierra Gaslyho.

Dlho to vyzeralo, že vďaka 10-sekundovej penalizácii pre Péreza ešte poskočí na šiestu priečku, napokon z toho bolo siedme miesto. Ricciardo už v samom závere neudržal za sebou Sainza, ktorý jazdil na oveľa čerstvejších pneumatikách. Dôležité však je, že Austrálčan zdolal aspoň jedno Ferrari, a tak McLaren v bitke o tretie miesto v Rakúsku vyhral na body 21:14.

„Občas zabúdame, že či už sa jedná o pretekanie alebo akékoľvek iné zamestnanie, tak najdôležitejšie je, aby ste si život užívali. Pochopiteľne, zlé výsledky aj mňa ubíjajú. Preto som už potreboval takýto deň, keď som sa jednoducho bavil. Úprimne, na pozícii v cieli až tak nezáležalo, skôr to bolo o tom, že som na trati bojoval a bavil sa. Toto bolo dnes najpodstatnejšie,“ vyhlásil skúsený Austrálčan.

Sympatické bolo, že sa Daniel Ricciardo spoločne s tímom tešil z pódia Landa Norrisa. „Pekná nedeľa pre tím, keď Lando získal pódium, a ja som sa dostal na body. V závere som sa snažil pri bránení využiť všetko, čo viem, no Sainz bol na čerstvejších pneumatikách jednoducho rýchlejší. Rozhodne sa však nemôžem sťažovať na preteky ani na výsledok.“

Najbližšie nás v Silverstone čaká premiéra šprintovej kvalifikácie. „Výsledok z Rakúska mi dodáva povzbudenie či už do prvej šprintovej kvalifikácie, ale aj do pretekov. Často je ľahšie prejsť dopredu, keď štartujete trochu mimo svojej pozície. Zároveň to však býva v strede poľa poriadny chaos. Dnes to vyšlo, no môže sa stať, že tam uviaznete,“ uzavrel Ricciardo.

Súvisiace články