logo F1online.sk

Oconovi niečo smrdí: Na Alonsa som strácal sekundu, to je priveľa

Esteban Ocon
© Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala5. 7. 2021

Pre Estebana Ocona sa Veľká cena Rakúska skončila už po pár zákrutách. V rámci prvokolového chaosu sa Francúz dostal do zveráka medzi Mickom Schumacherom a Antoniom Giovinazim a s terminálne poškodeným monopostom zastavil vedľa trate. Azda aj rád, že sa katastrofálna trojička konečne skončila. Teraz môže spolu s tímom zistiť, čo sa vlastne udialo.

Odkedy Esteban Ocon podpísal nový kontrakt s Alpine, tak Fernanda Alonsa v pretekoch ešte neporazil. Náhla strata rýchlosti začína vyvolávať otázky, najmä po tom, čo v úvode roka mal Alonsa pod palcom.

Najviac Ocona trápil rozdiel v kvalifikačnej rýchlosti na Red Bull Ringu. “Už v prvom kole som bol o sekundu pomalší. To je príliš veľa. Na aute je určite niečo, čo nefungovalo správne. Musíme to pochopiť.”

Po štarte zo sedemnástej priečky mal Ocon pred sebou veľmi ťažkú nedeľu. Veľmi ho však neprekvapilo, že vypadol už v prvom kole. “Nemohol som toho veľa spraviť, keď som sa v tretej zákrute ocitol v sendviči medzi Mickom a Antoniom. Bol to pretekový incident.”

“Je to dôsledok toho, že sme odštartovali tak ďaleko vzadu. Vždy je tam šanca, že sa ocitnete v nejakom súboji a príde ku kontaktu. Ľahšie sa dostanete do problémov. Momentálne to vyzerá tak, že sa všetko kazí. Teraz sa reštartujeme, začneme od nuly a pripravíme sa na Silverstone. Môžeme sa posunúť len jedným smerom; vpred,” vyhlásil 24-ročný Francúz.

V padoku sa už šepká o tom, že Ocon by chcel nové šasi, ktorého poškodenie by mohlo vysvetliť náhly výkonnostný prepad. Ak sa mu to však nepodarí presadiť, chce na aute vymeniť toľko súčiastok, koľko sa bude dať.

“V Silverstone začneme od nuly, na aute toho vymeníme toľko, koľko sa bude dať a snáď sa vrátime silnejší,” nádejá sa Ocon. Detaily ohľadom toho, o ktoré súčiastky pôjde, mu budú známe v priebehu týždňa. “Už sa bavíme o výmene niektorých komponentov. Uvidíme, ako presne bude vyzerať náš plán. Ten dáme dokopy cez týždeň. Stále nám zostáva pár dní, aby sme si rozmysleli, čo chceme spraviť.”

Spomínanú výmenu šasi nevyvracia. “Privítal by som, keby toho bolo čím viac. Musím sa však pozhovárať s tímom o tom, čo sa dá robiť. Platí, že čím viac, tým lepšie, pretože budeme mať menej priestoru na pochybnosti.”

Súvisiace články