logo F1online.sk

Vettel o Schumacherovi: Mimo trať je ešte lepší než na nej

Mick Schumacher a Sebastian Vettel
© Facebook/Haas F1 Team
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 7. 2021

Sebastian Vettel a Mick Schumacher je dvojička, ktorú v padoku vídame bok po boku veľmi často. Štvornásobný majster sveta sa zhostil úlohy mentora syna legendárneho Michaela, ktorému pri jeho prvých krokoch v F1 pomáha.

Vettel bol vo svojich začiatkoch považovaný za nástupcu Michaela Schumachera a prischla mu priliehavá prezývka „Baby Schumacher“. Sebastian, Michael a ich rodiny sa rokmi spriatelili, čoho dôsledkom je i skutočnosť, že Micka v súčasnosti veľmi často vídavame v spoločnosti štvornásobného majstra sveta.

„Som priateľ jeho otca, ktorý bol mojim veľkým hrdinom,“ povedal novinárom v Rakúsku Vettel. „Vychádzame spolu naozaj dobre a veľmi rád Mickovi pomôžem so všetkým, s čím môžem pomôcť. Z jazdeckého hľadiska je to samozrejme zložité, keďže každé auto je iné a každý tím je iný.“

„Myslím však, že vie, čo má za volantom robiť. Naozaj mu to ide. Nováčikovská sezóna nie je jednoduchá a čelí náročnej situácii. Zdá sa, že dvíha celý tím… Mick je podľa mňa mimo trať ešte lepší než na nej. Odvádza množstvo práce a naozaj si to užíva,“ povedal Vettel.

Vidieť tiež, že Schumacher junior preberá niektoré Vettelove „móresy“, ten najklasickejší – obhliadka áut súperov po pretekoch – už nie je len klasickou črtou Sebastiana, ale aj Micka. Títo dvaja sa tiež po Veľkej cene Francúzska stretli pri kokpite Schumacherovho Haasu, pri ktorom diskutovali o jeho sedačke.

„Je to pre mňa obrovská pomoc v každom ohľade, či už sa rozhovor týka vecí na alebo mimo trate,“ ocenil prínos svojho kamaráta Mick Schumacher. „Som šťastný, že zakaždým môžem prísť za niekým, kto má veľa skúseností a zároveň je sympatickým človekom. Mám radosť, že je nablízku.“

Radosť majú pochopiteľne aj v Haase, ktorým s výchovou perspektívneho mladíka pomáha štvornásobný majster sveta osobne. Günther Steiner tak neprotestuje. „Podľa mňa je to skvelé a pre Micka to predstavuje výhodu. Vettel je súčasťou tohto športu naozaj dlho a k Mickovi cíti isté puto. Snaží sa mu pomôcť ako najlepšie vie. Nemám s tým žiadny problém,“ povedal temperamentný Tirolčan.

Súvisiace články