logo F1online.sk

Vettel po piatej priečke: Asi sme boli agresívnejší

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala2. 7. 2021

Sebastian Vettel a celý Aston Martin by sa mohol po piatku radovať, no prehnané oslavy v tábore Jamesa Bonda nevidíme. Nemeckého pretekára výsledky skôr prekvapili a neverí, že sú hodnoverným predobrazom toho, čo ponúkne sobota na Red Bull Ringu.

Druhý tréning Lancovi Strollovi so Sebastianom Vettelom vyšiel. Dvojica obsadila štvrté a piate miesto, keď od nich boli rýchlejšie len Mercedesy a Max Verstappen. Povzbudivý výsledok pred súťažnou časťou víkendu.

“Dobre sme sa prehrýzli naším programom a všetko prebehlo hladko,” otvoril hodnotenie prvých dvoch tréningov Sebastian Vettel, ktorý by sa chcel po dvanástej priečke z nedele opäť vrátiť do prvej desiatky.

Uvedomuje si však, že sobota môže vyzerať úplne inak, Christian Horner naznačil, že Mercedesy mali jazdiť s agresívnejšie nastavenou pohonnou jednotkou. “Možno sme dnes boli agresívnejší ako ostatní. Ale berieme aj toto,” smeje sa. “Ak by sme zajtra skončili na piatom mieste, bolo by to fantastické.”

Cieľom bude dostať sa do Q3, čo sa môže Aston Martinu podariť, ak si Vettel spolu s tímom splnili “domáce úlohy”. “Je oveľa chladnejšie a pneumatiky sú iné. V kvalifikácii by to malo byť OK, dnes bola naša rýchlosť na jedno kolo v poriadku. Teraz by sme už mali vedieť, na čom sme. Samozrejme, nebudeme takto ďaleko vpredu, ale dúfame, že aspoň o čosi bližšie.”

Ako už skonštatovali iní pretekári, pracovať s mäkkou zmesou bude v nedeľu výzva. V Aston Martine zatiaľ nevedia, či budú medzi tímami, ktoré s opotrebením nebudú mať také problémy. “Na degradáciu si budeme musieť počkať až do nedele. Nemyslím si, že by sme v nedeľu bývali na tom tak zle, no zasekli sme sa v premávke. Potom sa gumy opotrebúvajú rýchlejšie.”

V súvislosti s pneumatikami sa v piatok rozoberala ešte ďalšia téma, a síce nová špecifikácia zadných gúm Pirelli. Vettel má pozitívny dojem. “Mal som lepší pocit, aj v dlhších jazdách na mňa dobre zapôsobila.”

“Samozrejme, budeme ju musieť trochu bližšie spoznať. Takto s odstupom sa ľahšie hovorí, čo by sme mali na aute upraviť, no okamžite bola rovnako rýchla, ak nie rýchlejšia. A aj v dlhých stintoch bola jasne lepšia. Je to krok vpred,” pochválil dodávateľa pneumatík.

Súvisiace články