logo F1online.sk

Markov odkaz súperom: Bude horšie

Helmut Marko a Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala28. 6. 2021

Z Red Bullu cítiť sebavedomie. Po víkendovom jasnom víťazstve Maxa Verstappena najväčšie za posledné roky. Dokonale to vidieť na odkaze Helmuta Marka, ktorý v nedeľu po pretekoch upozornil súperov, že na VC Rakúska sa môžu cítiť ešte skľúčenejší.

Červeným býkom sa podarilo natiahnuť svoj náskok v Pohári konštruktérov na 40 bodov, Verstappen vedie pred Hamiltonom o osemnásť. Nuž a cez víkend nás čakajú ďalšie preteky na Red Bull Ringu, na ktorých sa Red Bull môže ešte viac utrhnúť.

“Bolo to veľmi emotívne,” priznal Helmut Marko, ktorý si na pódiu prebral trofej pre víťazný tím. “Získať tu v Štajersku také jednoznačné víťazstvo je veľmi potešujúce. Samozrejme, chceli sme tých 25 bodov a aj sme ich dostali. Nedostali sme 26 bodov, ale máme pekný náskok.”

Teraz sa však už treba orientovať na posledné preteky úvodnej trojičky v kalendári. Rozloženie síl by sa predsa len mohlo upraviť, keďže Pirelli pre Veľkú cenu Rakúska pripravilo o stupeň mäkšie pneumatiky.

Čo to spraví s výkonmi Red Bullu? “A čo budúci týždeň? Trať aj autá zostávajú rovnaké, len pneumatiky sa budú líšiť. Odhadujem, že tie nám budú vyhovovať ešte viac, keď prihliadneme na opotrebovanie.”

“Keď Hamilton zamieril do boxov, vypočítali sme, že by sme vedeli na tých pneumatikách odjazdiť ďalších desať kôl,” poznamenáva na margo stredne tvrdej zmesi z úvodu Marko. Holanďan na nej odjazdil kvalifikáciu a v pretekoch 29 kôl. “Nechceli sme nič riskovať so safety carom. Predpokladám však, že s mäkšími pneumatikami môžeme ukázať rovnakú dominanciu, ba možno budeme ešte dominantnejší.”