logo F1online.sk

Ferrari nie je s kvalifikáciou spokojné, verí v lepšie pretekové tempo

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 6. 2021

Od Ferrari sa toho na Red Bull Ringu mnoho neočakávalo, zvlášť po katastrofickom výkone vo Francúzsku. Pred týždňom sa monopost SF21 v pretekovom tempe absolútne prepadol a Scuderia z piatej a siedmej pozície na štarte nevyťažila ani jeden bod. V Rakúsku je to zatiaľ trochu opačne.

Sobota príliš úspešná nebola. Ferrari sa tak musí spoliehať na svoje pretekové tempo, ktoré bolo v doterajšom priebehu sezóny veľkou slabinou tímu z Maranella. Charlesovi Leclercovi (štartuje siedmy) a Carlosovi Sainzovi (štartuje dvanásty) tak nezostáva nič iné, než dúfať, že monopost SF21 bude tentoraz v pretekoch lepší.

„So svojim kolom som spokojný, myslím, že sa mi podarilo všetko dobre poskladať. Na druhej strane vidím rozdiel medzi Landom a mnou. Na trati ako je táto je ten rozdiel dosť veľký. Tento víkend bolo naše kvalifikačné tempo problematické, pričom normálne patrí medzi naše silné stránky, aj keď teraz sme sa viac sústredili na to pretekové. Vo voľných tréningoch sme absolvovali viac pretekových simulácií. Snáď sa to v nedeľu vyplatí,“ povedal po skončení kvalifikácie Leclerc.

„Naše pretekové tempo bolo v piatok celkom pozitívne. Verme, že sa nám to v nedeľných pretekoch podarí zopakovať, aj keď to sa vo Francúzsku nestalo,“ povedal Leclerc.

„Samozrejme, že som očakával viac než len siedme miesto, ale ako som povedal, naše pretekové tempo bolo v piatok veľmi dobré. Nechceli sme ho obetovať v prospech lepšieho výsledku v kvalifikácii. Myslím, že siedme miesto je to najlepšie, v čo sme dnes mohli dúfať,“ dodal monacký pretekár.

Na prvý pohľad sa zdá, že Charlesovi sa opäť podarilo nájsť svoju kvalifikačnú formu, ktorú vo Francúzsku akoby stratil. Pred týždňom sa musel pred svojim tímovým kolegom skloniť, tentoraz ho dokázal poraziť. Monačan síce nebol po sobote príliš spokojný, no to je nič v porovnaní s jeho kolegom, ktorý nebol spokojný vôbec.

„Nečakali sme, že budeme v kvalifikačnom porovnaní takto zaostávať,“ priznal po kvalifikácii Carlos Sainz. „Tento okruh nám očividne nesedí. S postupom do Q3 sme mali problém a tiež sme mali problém dostať sa do najlepšej desiatky v každom tréningu. Je vidieť, že časy na kolo neprichádzali tak ľahko ako na Paul Ricard.“

„V porovnaní s Francúzskom však boli pretekové simulácie pozitívne. Snáď nás v nedeľu čakajú omnoho čistejšie preteky ako tomu bolo pred týždňom. Naša štartová pozícia však nie je taká dobrá. Snáď dokážeme zvrátiť trend z poslednej doby a posunieme sa v pretekoch vpred,“ dodal Sainz.