logo F1online.skF1online.sk

Aston Martin s ďalšou veľkou posilou. Z Red Bullu prichádza Dan Fallows

Dan Fallows
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 6. 2021

Tím Aston Martin pokračuje vo svojom náborovom programe. Ako pred časom avizoval šéf tímu Otmar Szafnauer, do továrne v Silverstone chcú získať viac ako 200 nových zamestnancov. Rozhliadajú sa pritom nielen na „úradoch práce“, ale hlavne u konkurenčných tímov. Nedávno získali z Alfy Romeo Lucu Furbatta, teraz oznámili príchod hlavného aerodynamika Red Bullu, Dana Fallowsa.

Ten končí svoje pôsobenie v Red Bulle po pätnástich rokoch. Do Milton Keynes prišiel ešte v roku 2006, kedy sa stal súčasťou ich aerodynamického oddelenia. Časom sa vypracoval až na jeho šéfa.

Po rokoch tak prechádza k Aston Martinu, kde sa začlení do novej vedúcej štruktúry. Andy Green, ktorý doteraz pôsobil v úlohe technického riaditeľa, sa po novom stane šéfkonštruktérom. Pod sebou bude mať riaditeľa pre výkonnosť Toma McCullougha a dvoch novicov, Lucu Furbatta ako šéfinžiniera a Dana Fallowsa ako technického riaditeľa.

„Všetci v Aston Martine majú jasný cieľ, vyhrávať preteky a získavať tituly. Táto nová a vylepšená štruktúra je odrazom systémov zavedených v najúspešnejších tímoch Formuly 1 súčasnosti,“ vyhlásil boss Aston Martinu Otmar Szafnauer.

Red Bull si Fallowsa podrží až do vypršania jeho súčasnej zmluvy, no je jasné, že v Milton Keynes ho už vo vývoji k ničomu zásadnému nepustia. Šéf „červených býkov“ Christian Horner ešte Fallowsovho nástupcu nemenoval, no naznačil, že bude pochádzať z radov súčasných zamestnancov tímu.

„Je jasné, že Dan nám bude chýbať. V čase, keď pracoval pre tento tím, zohral dôležitú úlohu a chcel by som mu poďakovať za jeho prínos,“ povedal Horner. „Rozumieme, že úloha technického riaditeľa je veľmi atraktívna pre jeho ďalší kariérny postup.“

Súvisiace články

Diskusia