logo F1online.skF1online.sk

Brown chváli Norrisovu disciplínu: Zrýchlil, no napriek tomu udrží auto na trati

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 6. 2021

Lando Norris patrí k najpozitívnejším prekvapeniam tejto sezóny. Pred začiatkom roka mnohí upozorňovali na to, akou veľkou výzvou bude pre britského mladíka Daniel Ricciardo. Za nami je asi tretina sezóny a rozloženie síl v stajni z Wokingu hovorí jasne v prospech Norrisa. Lando svoj údel zvládol vynikajúco a vykročil k najlepšej sezóne vo svojej kariére.

Nejeden o rodákovi z Bristolu pochyboval. Norris vo svojich prvých dvoch sezónach podľahol Carlosovi Sainzovi a teraz sa má stať lídrom veľkého McLarenu? Svoju rolu však zvláda na jednotku. Zo siedmich pretekov sa hneď šesťkrát umiestnil v najlepšej päťke, dvakrát stál dokonca na pódiu. Svojho zverenca vychvaľuje aj jeho šéf, Zak Brown.

„Od momentu, kedy Lando prišiel do tohto tímu, jazdil veľmi vyspelo. Ďalší nováčikovia, ktorí v tej dobe prišli do Formuly 1, mali mnoho nehôd. Síce ukazovali rýchlosť, ale až príliš často sa dostávali za limit, Lando naopak nie. Už od prvého momentu ukazoval svoju rýchlosť aj vyspelosť,“ povedal Brown.

„V tomto aj minulom roku sme ho povzbudzovali k tomu, aby šiel čo najviac na hrane. Nie je nič zlé na tom ísť raz za čas mimo trať. Videli sme, že ešte zrýchlil, má širšie lakte, no napriek tomu dokáže auto udržať na trati, čo je naozaj skvelé.“

„V doterajšom priebehu sezóny urobil len veľmi málo chýb, napríklad v kvalifikácii v Imole, kde sa kvôli traťovým limitom pripravil o tretie miesto. Aj na štartoch a v úvodných kolách zvýšil svoju agresivitu, avšak všetko má pod kontrolou. Sme s ním a jeho výkonmi veľmi spokojní. Podľa mňa je jeho výkonnosť naozaj prvotriedna,“ dodal Brown.

Súvisiace články

Diskusia