logo F1online.skF1online.sk

Schumacher ukazoval Vettelovi svoj kokpit. Čo v ňom skúmali?

Mick Schumacher
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala24. 6. 2021

Po skončení Veľkej ceny Francúzska sa nám naskytol zaujímavý pohľad, ako sa Mick Schumacher spolu so Sebastianom Vettelom skláňajú nad mladíkovým monopostom, hľadia do kokpitu a spoločne niečo rozoberajú. Mick Schumacher dnes prezradil, že má menšie problémy so sedadlom, a tak si od Vettela pýtal radu.

Sebastian Vettel a Mick Schumacher si za posledné roky vybudovali veľmi silný vzťah. Nemec už pred štartom sezóny prezradil, že svojmu krajanovi bude pomáhať vo všetkom, v čom len bude môcť. Podobne totižto kedysi pomáhal Vettelovi aj Mickov otec Michael.

Na palubných záberoch z Vettelovho monopostu sme mohli vidieť, ako sa dvojica stretla pred Schumacherovým autom a následne v ňom niečo skúmala. Na dnešnej tlačovej konferencii pred VC Štajerska sa Schumacher najskôr zháčil a na otázku, aby to vysvetlil, zareagoval slovami, že predmet rozhovoru zostane len medzi nimi.

Vettel však poznamenal, že mu to neprekáža, a tak Schumacher vysvetlil, že má menšie problémy so sedadlom. “V podstate už od začiatku sezóny sedím trochu skrivený. Moje sedadlo je síce v strede, ale ja nie som rovno.”

“V skutočnosti sme sa už o tom bavili skôr, tak som teraz využil príležitosť a ukázal som mu to. Bavili sme sa o sedadle,” pokračoval vo vysvetľovaní minuloročný šampión F2. Vettel mu vraj hneď dal jedno odporúčanie: “Myslím, že aj mojej mame dal tip, aby sme ho zlomili. Potom by som nové sedadlo dostal skôr! To sa však nestalo, čiže zatiaľ mám to isté sedadlo.”

Štvornásobného majstra sveta tento žart rozbehol: “Bolo by ťažké pripraviť nové sedadlo v priebehu jedného týždňa, takže nie vždy sa oplatí počúvať moje rady!” zasmial sa, no pokračoval už vážnejšie: “Je to veľmi jednoduché, pretekám už mnoho rokov a v priebehu minulého týždňa sme sa bavili o tom sedadle. Vždy sa nájdu drobnosti, ktoré viete vylepšiť, tak som sa na to chcel pozrieť — pozreli sme sa.”

Podľa Schumachera tím plánuje sedadlo ešte tento rok vymeniť. “Sedím v ňom trochu skrivený, takže ide tu o to, aby som si našiel tú správnu pozíciu. Musím popracovať na tom, že nesedím symetricky, no to sa ťažko dosiahne v krátkom čase.”

“Nie je to však až také zlé, ako by si niekto mohol myslieť. Je tam mierna odchýlka, na čo som si počas juniorských kategórií zvykol. Ak mám byť úprimný, nijako mi to pri jazde neprekáža. Z nášho pohľadu je to druhoradá záležitosť. Snažíme sa len všetko pripraviť na víkend a možno sa koncentrovať na čosi iné namiesto toho, aby sme strácali čas na niečom, čo ma momentálne neovplyvňuje.”

“Ale máme to v pláne, po letnej prestávke určite predstavíme niečo, v čom budem viac vyrovnaný. Na začiatku sezóny sme na tom dosť pracovali, dostali sme sa k niečomu, čo bolo pre mňa dostatočne pohodlné, aby som mohol pokračovať, a tak sme to nechali,” doplnil Schumacher.

Súvisiace články

Diskusia