logo F1online.sk

Ricciardo so širokým úsmevom: Moje staré schopnosti sú späť!

Daniel Ricciardo
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl20. 6. 2021

Zrejme najlepšie preteky Daniela Ricciarda v sezóne. Austrálčan podal vo Francúzsku výborný výkon a niekoľko pekných predbiehacích manévrov. Po šiestom mieste v cieli žiaril úsmevmi na všetky strany.

V rozhovore po pretekoch reportérka F1TV poznamenala, že usmiaty a uvoľnený Daniel Ricciardo je konečne späť…

„Áno, ale tento Daniel nikdy neodišiel. Len som sa na chvíľu trošku stiahol,“ usmieval sa skúsený Austrálčan, ktorý ukázal to, čím si v tomto športe získal popularitu – pekné manévre na neskoré brzdy (predbehnutie Alonsa v šikane na rovinke Mistral), hlášky do tímového rádia a dobrú rýchlosť.

„Dnes to bola zábava. Vrátili sa niektoré moje staré schopnosti, taktiež hlášky cez rádio, a vystrčené lakte v súbojoch. Preteky boli nevyspytateľné a náročné. Ostatní sa najmä v prvom stinte trápili viac než my. Aj ja som sa sťažoval, no oni sa sťažoval viac a určite boli spotení viac než my, z čoho sa teším,“ vyhlásil Daniel Ricciardo.

McLaren svojim jazdcom rozdelil stratégiu. V prípade Ricciarda uprednostnil skoršiu zastávku s cieľom získať pozíciu na trati, vďaka čomu Daniel v boxoch preskočil Sainza i Gaslyho. Následne si hladko poradil s Leclercom. O pozíciu už potom prišiel len voči Landovi Norrisovi, ktorý mal o osem kôl čerstvejšie pneumatiky.

McLareny prišli do cieľa na piatom a šiestom mieste. Získali 18 bodov, kým Ferrari ako ich najbližší konkurent odišlo z Francúzska s nulou. Britský tím je späť na treťom mieste Pohára konštruktérov.

„V takéto preteky sme verili, no neočakávali sme ich. Nepredpokladali sme, že náš najbližší konkurent nezíska žiadne body, a že my budeme najlepší zo stredu poľa. Toto boli preteky ako zo sna! Som veľmi šťastný.“

Je už Daniel Ricciardo plne zoznámený so svojím McLarenom? „Áno, ale dnes sa ešte objavili nejaké momenty, v ktorých som s autom bojoval viac, než by som chcel. Aj z dneška si môžem odniesť veci, z ktorých sa treba poučiť. Celkovo sme však tento víkend urobili krok správnym smerom. Po dlhšej dobe sme na piatom a šiestom mieste, takže pre tím to bol pozitívny deň,“ uzavrel skúsený Austrálčan.

Súvisiace články