logo F1online.sk

Schumacher s prvým postupom do Q2: Vidíme svetlo na konci tunela

Mick Schumacher
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 6. 2021

Mick Schumacher a jeho tím pred sezónou tušili, že monopost VF-21 môže bojovať o body len keď mu to okolnosti a súperi dovolia. Ciele preto boli veľmi skromné a opatrné. Jedným z nich bol postup do druhej časti kvalifikácie. To sa na siedmom podujatí sezóny skutočne podarilo, hoci nemeckému mladíkovi k tomu museli dopomôcť spomínané zvláštne okolnosti.

Dve červené vlajky v Q1, pričom jednu z nich zapríčinil svojou nehodou sám Mick Schumacher znamenali, že syn slávneho otca odštartuje do nedeľných pretekov z pätnásteho miesta. Svoju záverečnú chybu si nemecký mladík do vitrínky určite nedá, no stále platí, že vo svojom prvom pokuse dokázal zajazdiť rýchlejší čas, než Nikita Mazepin, Kimi Räikkönen a obaja piloti Williamsu.

„Nuž, myslím si, že som tlačil až príliš a stratil kontrolu nad zadnou časťou monopostu. Tieto autá sú veľmi citlivé na vietor. Neviem či alebo do akej miery to v tomto prípade zohralo rolu,“ opísal svoju chybu v závere Q1 Schumacher. „Stále je to však pre nás prvý postup do druhej časti kvalifikácie. Snáď sa od toho môžeme odraziť k niečomu lepšiemu do budúcna.“

Či z tohto postupu vyťaží Mick aj lepšiu štartovú pozíciu je zatiaľ otázne. Náraz totiž bol pomerne tvrdý a odniesla si to najmä zadná časť monopostu. Je tu teda dosť veľké riziko poškodenia prevodovky a straty piatich miest na štarte.

„Auto je poškodené, ako veľmi, to zatiaľ neviem. Ak je poškodená prevodovka, potom máme samozrejme problém. No ak je všetko v poriadku, tak štartujeme z pätnásteho miesta,“ povedal Mick.

„Som optimista. Vidíme svetlo na konci tunela. Tím je každý deň motivovaný viac a viac, ja som každý deň viac a viac motivovaný. Tieto výsledky sú dôkazom toho, že pracujeme stále tvrdšie a tvrdšie,“ uzavrel Schumacher.

Súvisiace články