logo F1online.sk

Verstappen stratil sekundu, manko pripisuje zničenému krídlu

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala3. 7. 2020

Piatkové tréningy čiastočne potvrdili to, čo sa pred sezónou čakalo; ovládli ich Mercedesy. Max Verstappen a jeho Red Bull, ktorý má byť najväčším vyzývateľom strieborných šípov, zatiaľ strácal. O nič však nejde, upokojuje Verstappen. Za priepastnú sekundovú stratu vraj môže predné krídlo.

Holandského pretekára evidujeme až na ôsmej priečke, jeho kolegu Alexa Albona dokonca až ako trinásteho. “Myslím si, že to bol dobrý deň,” vyhlásil aj napriek tomu Max Verstappen po piatkových tréningoch. “Časy na kolo toho veľa neprezradili, pretože som si počas môjho najrýchlejšie pokusu poškodil predné krídlo.”

Viac detailov o tom, kde a prečo došlo k zlomeniu krídla, Verstappen nespomenul. Novinár Albert Fabrega však pripomenul, že obrubníky v šiestej a siedmej zákrute stále robili jazdcom problémy, a práve na tie mohol doplatiť aj Verstappen. Je možné, že v priebehu víkendu budú odstránené rovnako ako tie v záverečnej časti okruhu.

“Sme však sebavedomí,” pokračoval kandidát na tohtoročný majstrovský titul. “Sú veci, ktoré vždy viete spraviť lepšie, ale celkovo to bol dobrý deň. Teším sa za zajtrajšok,” stroho dodal.

Oboch jazdcov Red Bullu sme v priebehu dňa viackrát videli v hodinách. Na jednej strane k tomu prispela citlivosť monopostu z továrne v Milton Keynes na poryvy vetra, na druhej aj jazdecké chyby. Aspoň v Albonovom prípade.

Rodák z Londýna si to okamžite priznal: “Len som na to trochu viac zatlačil. Počas pretekových simulácií je auto o kus ťažšie na ovládanie. Máličko som to prepálil a v momente ma pretočilo.”

“Vieme, na čom chceme zapracovať. Na aute je určite niekoľko takých oblastí — ide o krátke aj dlhšie stinty. Vieme, na čo sa zamerať,” zopakoval Albon, ktorý neberie výsledkovú listinu druhého tréningu veľmi vážne: “Dnes navyše jazdil každý s iným motorovým režimom. Viac uvidíme zajtra.”

Súvisiace články